|

Tuka trči za Evropu protiv Amerike: Minsk će biti generalna proba za SP u Dohi

Tuka trči za Evropu protiv Amerike: Minsk će biti generalna proba za SP u Dohi
997
N. K.
9.9.2019. u 10:33
7
komentara
997

dijeljenja
Tuka trči za Evropu protiv Amerike: Minsk će biti generalna proba za SP u Dohi Amel Tuka (Foto: EPA-EFE)
Amel Tuka i Mesud Pezer, dvojica najboljih bh. atletičara, predstavljat će Evropu u dvomeču protiv Sjedinjenih Američkih Država, koji će se danas i sutra održati u bjeloruskom Minsku.
Pod nazivom "Najveće rivalstvo u historiji atletike", reprezentacije Amerike i Evrope odmjerit će snage u svim atletskim disciplinama.

U svakoj disciplini Amerika i Evropa će imati po četiri predstavnika, a Pezer brani boje evropskog tima u bacanju kugle, dok je Amel Tuka uzdanica Starog kontinenta na 800 metara, kao najbrži Evropljanin u ovom trenutku.

"Što se tiče same trke u Minsku, očekujem jednu sporiju taktičku trku, jer svima nam je najbitniji plasman tu. Poslije brze trke u Cirihu i Zagrebu, dobro će doći jedna 'laganija' trka pred sami polazak u Dohu. Ovo će ujedno biti i moja posljednja utrka pred Svjetsko prvenstvo u Dohi", kaže Tuka i dodaje:

"Nakon Minska se vraćam u Veronu gdje nastavljam trenirati sa svojim trenerom. Cilj nam je da u Dohi budemo na 100 posto, a vjerujem da će tako i biti", rekao je Tuka koji je na kraju čestitao i kolegi Pezeru na pozivu u reprezentaciju Evrope, što je itekako velika stvar za bh. atletiku, ali i sport u BiH.

Tuka će u disciplini na 800 metara nastupiti sutra u 19:28 sati, dok je početak bacanja kugle predviđen za 20:03 sati.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...