Stalno razmišlja o Tokiju
264

Tuka sutra nastupa na utrci Dijamantske lige u Lozani: Srećom nema Amosa

H. H.
Tuka je u finalu Olimpijskih igara zauzeo 6. mjesto (Foto: EPA-EFE)
Tuka je u finalu Olimpijskih igara zauzeo 6. mjesto (Foto: EPA-EFE)
Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka sutra će nastupiti na utrci Dijamantske lige na 800 metara u Lozani, što će biti njegov prvi nastup nakon Olimpijskih igara u Tokiju.
Konkurencija će i ovoga puta biti veoma jaka, te će se za pobjedu boriti svi finalisti iz Tokija osim Nijela Amosa (Bocvana).

"Znam da nije za olimpijsku medalju, ali miting u Lozani je pravo finale poslije finala. Svi finalisti iz Tokija su tu, osim Amosa. Srećeom po mene. Možda neće biti isti pritisak, ali bit će idealna prilika da sebe provjerim i vidim koliko sam mogao u Tokiju, da nije bilo "incidenta".

Razmišljam stalno o tome, šta bi se desilo, da nisam dobio udarac, a u Lozani ću možda dobiti malu satisfakciju i još mirniju glavu. Nema Amosa, ali su tu odlični Arop i Tuwei, a ja se jako dobro osjećam i stopalo je sve bolje i bolje. Očekujem dobar rezultat, jer ova utrka u Lozani, pa miting u Parizu, koji se trči u subotu, ključne su za prolaz finale Dijamantske lige u Cirihu", napisao je Tuka na društvenim mrežama.

Podsjetimo, Tuka je osvojio je šesto mjesto u finalu utrke na 800 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju, a u jednom momentu dobio je udarac u mišić zbog čega je u kolicima napustio stadion.

Ipak, povreda nije bila teže prirode i bez problema će moći završiti sezonu.