Novi uspjeh
298

Tomislav Cvitanušić u Tokiju kompletirao veliki poduhvat i osvojio Six Star medalju

N. K.
Tomislav Cvitanušić (Foto: Instagram)
Tomislav Cvitanušić (Foto: Instagram)
Bosanskohercegovački triatlonac i alpinista Tomislav Cvitanušić ušao je danas u odabrano društvo atletičara nakon što je završio šest velikih svjetskih maratona.

Prvi veliki maraton istrčao je sada već davne 2008. godine u New Yorku, a danas je prošao kroz cilj maratona u Tokiju.

"Tamo negdje 2008. sam trčao moj prvi veliki maraton - New York maraton. Tu je započelo moje putovanje dugo 15 godina prema toj posebnoj medalji koja se dobije kada završite svih šest velikih svjetskih maratona i uđete u to odabrano društvo. Nakon New Yorka, Berlina, Bostona, Londona i Chicaga, danas sam dobio medalju Six Star kada sam prošao kroz cilj Tokyo maratona", rekao je Cvitanušić.

Tomislav Cvitanušić (Foto: Instagram)
Tomislav Cvitanušić (Foto: Instagram)

Posebno je sretan, kako kaže, što je s njim danas bio i njegov Erol s kim već 15 godina dijeli istu ideju popularizacije trčanja i rekreacije u BiH.

"Neka o nama govore djela i sve ono što smo uradili u tom periodu. Kažu da gdje god odete to postane na neki način i dio vas. Ja sam se zaljubio u Japan, njihovu ljubaznost, kulturu, način života u kojem nema povišenih tonova, agresivnosti ili bahatosti. Čudi me da dijelimo istu planetu koliko su otišli daleko od svih drugih. Na svom putu ka toj magičnoj Six Star medalji sam imao podršku svojih prijatelja koji su mi pomagali u pripremama, a posebno hvala sponzorima. Svako putovanje ima svoj početak i kraj, logično, ali ne treba nikada prestati putovati i učiti", poručio je Cvitanušić.