U turskom Beleku
330

Sarajlija Erdin Hastor ostvario najbolji rezultat za BiH u historiji Ironman takmičenja

D. P.
Hastor je završio deveti u svojoj kategoriji (Foto: Erdin Hastor)
Hastor je završio deveti u svojoj kategoriji (Foto: Erdin Hastor)
Bosanskohercegovački Ironman predstavnik Erdin Hastor zabilježio je izvrsno vrijeme na današnjem takmičenju u turskom Beleku.

Hastor (46) je na današnjoj 70.30 utrci u Beleku zabilježio najbolje vrijeme ikada među bh. takmičarima na jednoj zvaničnoj Ironman utrci. Završio je s vremenom 4:25:58, što je svojevrsni bh. rekord.

To vrijeme je deveto najbolje od takmičara u njegovog kategoriji godina, a i 75. ukupni rezultat od čak 1.260 takmičara koji su učestvovali u ovom vrlo zahtjevnom sportskom takmičenju.

Hastor nam je istakao kako je prije svega posvećen porodici i poslovnoj karijeri te da je triatlon njegov hobi, ali u kojem se odlično snalazi.

"Uspjeh je zaista veliki imajući u vidu ozbiljnu povredu prije nepunih mjesec dana. Teško je opisati osjećaj i zadovoljstvo ostvarenim uspjehom. Moj cilj je davati primjer svojoj djeci, ali i drugima da postoje vrijednosti u životu za kojima treba težiti", rekao je Hastor nakon uspjeha za Klix.ba.

Ovaj 46-godišnji Sarajlija dodao je i da je sport najbolji način da se pokažu prave vrijednosti.

"Moto Ironmana je 'sve je moguće' pa tako i ja sa 46 godina i poprilično punim rasporedom to dokazujem drugima. Treba napomenuti i da je danas nemoguće ostvariti ovakav uspjeh bez velike podrške, prvenstveno porodice i prijatelja", zaključio je ponosni Sarajlija.

Hastor je zabilježio vremena u plivanju 33:55, vožnja bicikla 2:12:53 te trčanje 1:33:13. Tranzicije između disciplina su bile po vremenima 3:57 i 2:02.

Inače, na utrci je nastupilo još pet takmičara iz Bosne i Hercegovine, a to su Faris Ćatić, Edin Kolašinac, Dani Ćatić, Mirsad Ćatić i Berin Alagić. Svim predstavnicima BiH čestitamo na učešću na vrlo zahtjevnom Ironman takmičenju.