Razlog finansije
24

Sandra Perković najavila mogućnost odlaska iz Hrvatske

Klix.ba
Sandra Perković (Foto: EPA-EFE)
Sandra Perković (Foto: EPA-EFE)
Uspješna hrvatska bacačica diska Sandra Perković najavila je mogućnost napuštanja Hrvatske prije Olimpijskih igara 2020. godine

Preković je održala konferenciju za medije uoči početka sezone te je najavila mogućnost odlaska iz Hrvatske kako bi bila sa svojim dečkom i trenerom Edisom Elkasevićem.

"Edis je dobio veliku ponudu iz inostranstva. tako da postoji mogućnost da 2020. godine on neće biti moj trener. U narednih nekoliko mjeseci moramo vidjeti šta se morež uraditi, šta će biti s našom karijerom, jer zbog finansijskih sredstava koje prima u Hrvatskoj, on je odlučio potražiti sudbinu negdje drugo. Ne krivim ga, ovdje zarađuje 4.000 kuna. U dogovoru sa sponzorima i mojim drugim timom pokušavamo Edisa zadržati u Hrvatskoj", izjavila je Perković.

Novinare je zanimalo šta će se dogoditi ako Elkasević ode iz Hrvatske i ko će je trenirati.

"Ako dođe do toga, postoji velika mogućnost da ja odem s njim, a to ne bi bilo dobro za mene, za njega ni za Hrvatsku. Ako se ne realizuje ono što planiramo, bit ćete obaviješteni", dodala je Perković koja je u vezi s Elkasevićem od 2012. godine. On je njen trener postao godinu dana kasnije.

Prema pravilim Međunarodne atletske federacije (IAAF), treneri nemaju nacionalna ograničenja za angažmane u drugim državama, ali takmičari na promjenu državljanstva moraju čekati četiri godine.

Perković već godinama ukazuje na finansijske probleme i loše uvjete rada, piše 24sata.hr.