Maj u znaku sporta
0

Run&More weekend festival u Banjoj Luci: Tri dana sporta, zabave i edukacije

Klix.ba
U Banjoj Luci će se od 11. do 13. maja 2018. godine, u organizaciji Banjalučkog maratona i Trkačkog rekreativnog kluba "Trk" prvi put održati Run&More weekend festival festival.

Riječ je o trodnevnom festivalu sporta, muzike, edukacija i zabave koji pokreće sve: klince i školarce, sportiste i rekreativce, trkače i plesače, volontere i navijače, saopšteno je na press konferenciji nakon prve sjednice Organizacionog odbora 4. Banjalučkog m:tel polumaratona.

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Banje Luke i predsjednik Organizacionog odbora Igor Radojičić rekao je da pripreme za ovaj najveći sportski događaj u gradu uveliko traju i da će prvi Vivia Run&More Weekend festival sporta i 4. Banjalučki m:tel polumaraton ove godine biti dio i programa gradske uprave pod nazivom "Proljeće u Banjaluci".

"Grad Banja Luka učestvuje u organizaciji i pripremama za prvi festival sporta, muzike, zabave i edukacije u gradu i 4. Banjalučki polumaraton i ovi događaji dio su naših aktivnosti i rada na popularizaciji bavljenja sportom“, kazao je Radojičić, dodavši da ovaj događaj, po rastu, sveukupnoj organizaciji, broju učesnika i posjetilaca, opravdava priznanje dobijeno u Briselu, gdje je Banja Luka proglašena za evropski grad sporta u 2018. godini.

"Ove godine Banja Luka dobija prvi Vivia Run&More weekend festival, a centralni događaj bit će 4.Banjalučki m:tel polumaraton. Vivia Run&More Weekend festivalpočet će 11. maja i trajat će tri dana, a sve trkače i goste grada osim trka na koje su već navikli da trče kod nas očekuju i na desetine koncerata na gradskim trgovima i tvrđavi Kastel, EDU Coaching Forum - sportski seminari, edukacije i treninzi, Expo - dvodnevni, polumaratonski sajam sportske opreme, sportskih događaja i turizma, rafting, paraglajding i zabave za djecu", saopštio je na press konferenciji Goran Ćorić, predsjednik uprave 4. Banjalučkog polumaratona.

Generalni sponzor glavne polumaratonske trke i ove godine je, kako je istakao Ćorić, kompanija M:tel, koja je među prvima prepoznala značaj ovakvog događaja.

"Sa nama su i ove godine i naši dugogodišnji partneri i sponzori - Gazprom Petrol Stations - kao generalni sponzor G-drive Štafetne trke i kompanija Nektar, sa kojom imamo trogodišnji ugovor, kao naslovni sponzor Fun run – trke zadovoljstva u dužini od 3km. Trku za naše najmlađe sugrađane Bambini maraton, drugu godinu za redom sponzorišu naši prijatelji iz lanca marketa Tropic&mojmarket, koji će se brinuti i o pravilnoj ishrani trkača“, dodao je Ćorić i naglasio da je ove godine nagradni fond za učesnike 30 000 KM.

Ekskluzivni sponzor 1. festivala sporta, muzike, edukacije i zabave je Vivia voda, koja je sa Banjalučkim maraton danas potpisala trogodišnji ugovor o saradnji i partnerstvu.

Ekskluzivni sportski sponzor 4. Banjalučkog polumaratona u 2018. godini je kompanija Sport vision, a brend Nike ekskluzivni pokrovitelj sportske opreme polumaratona. Metromedia Group kao najveći outdoor oglašivač na prostorima BIH i Srbije, ustupiće 300 površina na svojoj mreži za promociju Vivia Run&More Weekend festivala i 4. Banjalučkog polumaratona, dok će se sva dešavanja u programu uživo emitovati na programu Radio televizije Republike Srpske, koja je generalni medijski sponzor.

Banjalučka trka 2018. godine u dužini od 21 km trči se u subotu 12. maja u jednom krugu, na novoj, znatno atraktivnijoj polumaratonskoj trasi, a finiš trke bit će na tvrđavi Kastel.

Prijave su u toku i organizatori se i ovog puta nadaju novim rekordima po broju učesnika iz Evrope i svijeta. Očekuju više od 15.000 gledalaca i više od 7.000 trkača u polumaratonskoj, štefetnoj, školskoj i dječijoj trci.

Na adresu Atletskog saveza BIH proteklih dana stiglo je priznanje za Banjalučki polumaraton koji je dobio certifikat Evropske atletike za kvalitet i bezbjednost u organizaciji događaja i "pet zvjezdica" kao najviši status u evropskoj atletici. Ovo priznanje danas je u gradskoj upravi organizatorima Banjalučkog polumaratona uručio predsjednik Atletskog saveza RS Borislav Đurđević.