Radovi od 150.000 KM
9

Rekonstrukcija atletske staze u Zenici bit će završena do međunarodnog mitinga u junu

Piše: E. M.
Radovi na stazi još uvijek traju (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: E. M./Klix.ba)
Na atletskom stadionu u Zenici u toku su radovi na obnovi staze ukupne vrijednosti 150.000 KM, čime će zenički atletičari dobiti kvalitetnije uvjete za treniranje.

Zenica je svake godine domaćin državnih i međunarodnih takmičenja koja okupe najbolje atletičare iz zemalja regije, ali i svijeta. S obzirom na dotrajalost staze odlučeno je da se krene u obnovu koja je počela 7. maja, a radovi se privode kraju.

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica Feđa Jovanović je kazao kako su svi sportski kolektivi svoje aktivnosti s atletskog stadiona preselili na druge terene te da radovi idu po planu.

"Od Zeničko-dobojskog kantona smo dobili 50.000 KM, a preostali dio sredstava od atletske federacije je osigurao Atletski klub ‘Zenica’. Za sada sve ide po planu, najbitnije je da smo glavne radove na obnovi staze završili prije kiše, tako da smo zadovoljni urađenim poslom”, kazao je Jovanović.

Radovi će biti završeni do 6. juna kada će u Zenici biti održan međunarodni atletski miting na kojem se očekuje učešće takmičara iz 20 država širom svijeta.