Dvoransko SP
50

Pezer pred današnje takmičenje: Bacat ću za svoju domovinu, nikad nisam bio spremniji

Piše: E. B.
Mesud Pezer (Foto: EPA-EFE)
Mesud Pezer (Foto: EPA-EFE)
Mesud Pezer se danas od 12:45 sati u Birminghamu takmiči u bacanju kugle na Svjetskom dvoranskom prvenstvu.

"Rezultatima na prethodnim takmičenjima sam prezadovoljan. Obaranje tri državna rekorda legendarnog Zlatana Saračevića u dvorani govori da sam u najboljoj formi u svojoj karijeri. Osjećam se super. Vrijedno sam radio u Švedskoj sa trenerom, dobro sam se odmorio i spreman sam za Svjetsko prvenstvo", kaže Pezer za Klix.ba pred takmičenje.

Velika je odgovornost na njegovim plećima s obzirom na to da je jedini predstavnik BiH u Birminghamu.

"Jedini sam takmičar iz BiH i osjećam se odgovorno. Želim popraviti svoj najbolji rezultat u dvorani. Bacat ću za svoju domovinu i za svoj narod. Želim ponosno predstaviti svoju domovinu na velikoj sceni", rekao je Pezer koji je zadovoljan dosadašnjim dijelom sezone.

"Dosadašnji dio nastupa bih ocijenio kao vrlo uspješan. Nikad nisam bio samouvjereniji, spremniji, i tokom zime me zdravlje dobro poslužilo", govori naš atletičar.

Pezer, kojem je najbolji rezultat 20,77 metara će se takmičiti protiv odličnih rivala poput Tomaša Staneka (22,17), Konrada Bukowieckog (22,00), Tomasa Walsha (21,87), Michala Haratyka (21,47), Davida Storla (21,88)...

"Očekuje me nikad jača konkurencija, ali sam spreman toliko da i ne razmišljam o njima. Želim dati svoj maksimum i baciti državni rekord na SP", rekao je Pezer.