Prvi na Balkanijadi
0

Pezer: Cilj mi je ući među elitu svjetskih bacača kugle

FENA
Mesud Pezer
Mesud Pezer
Najbolji bosanskohercegovački bacač kugle Mesud Pezer proteklog vikenda ostvario je izuzetan uspjeh, osvojivši prvo mjesto na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu.

Pezer je u subotu ostvario rezultat od 20,77 m čime je postavio novi državni rekord, jedan centimetar više od prethodnog rekorda koji je također bio u njegovom vlasništvu.

U nedjelju je Pezer, na Atletskom turniru također u Istanbulu, zauzeo drugo mjesto.

Nakon Istanbula za Pezera nema predaha te nastavlja s intenzivnim treninzima, a već u srijedu ga očekuje nastup na atletskom mitingu u Beogradu.

"Osjećam se fenomenalno nakon prvog mjesta u Istanbulu jer zaista nije mala stvar biti prvak Balkana. Posebno zadovoljstvo mi predstavlja i obaranje državnog rekorda, uz činjenicu da stalno popravljam rezultat tog rekorda. To je dokaz da mnogo više vrijedim te mi to daje više morala za takmičenja koja me čekaju, kako u Beogradu, tako i za svjetsko prvenstvo 3. marta u Birminghamu", rekao je Pezer za Fenu.

Istaknuo je da je potpuno spreman i u boljoj formi je nego ikada u karijeri.

"Strpljiv sam, čekam svoju priliku da učinim još jedan korak naprijed u svojoj karijeri. U Beogradu ću dati sve od sebe da postignem što bolji rezultat, a uz to ću posebnu pažnju posvetiti tempiranju forme za svjetsko prvenstvo u Birminghamu na kojem ću pokušati preskočiti evropske nivoe i ući među samu elitu svjetskih bacača kugle", zaključio je Pezer.