Bh. rekorder
10

Pezer: Bit će teško, ali dat ću sve od sebe da bacim kuglu najdalje

FENA
Mesud Pezer
Mesud Pezer
Bosanskohercegovački rekorder u bacanju kugle Mesud Pezer večeras će nastupiti na dvoranskom Atletskom mitingu "Copernicus Cup" u poljskom gradu Torunu, rodnom gradu naučnika Nikole Kopernika koji je u svoje vrijeme kazao "ne bojte se, centar svega je Sunce".

U dvoranskom krugu za bacanje kugle večeras od 18:20 sati pored Mesuda Pezera, od kojeg se očekuje dobar rezultat, naći će se značajna atletska imena, bivši evropski i svjetski prvaci, Nijemac David Storl, češki atleta Tomas Stanek, trenutno prvi po broju bodova na dvoranskim mitinzima u okviru "World Indoor Tour", Konrad Bukowicki, koji je trenutno četvrti na listi ovih mitinga, te domaći bacači kugle Michael Haratyk, Rafal Kownatke, Andrzej Naszko i Jakub Szyszkowski.

"Miting ima jaku startnu listu i bit će teško, ali je i izazovno. Spreman sam i dati ću sve od sebe da pogodim taj hitac, ali najbitnije je da sam spreman i zdrav, a ostalo će sve doći", kazao je Pezer.

Mesud Pezer je ove godine, 27. januara u Beogradu, imao odličan dvoranski rezultat od 20,76 metara, što je znatno bolje od rezultata 20,69 metara, koji je u ovom pripremnom periodu ostvario prošle godine u španskom gradu Grand Canaria.