Propustila veliku šansu
155

Najbolja hrvatska atletičarka zaplakala pred kamerama nakon neuspjeha u Tokiju

H. H.
Sandra Perković je zaplakala dok je davala izjavu (Foto: HRT / Screenshot)
Sandra Perković je zaplakala dok je davala izjavu (Foto: HRT / Screenshot)
Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković s daljinom 65.01. metara, osvojila je četvrto mjesto u finalu bacanja diska na Olimpijskim igrama u Tokiju, zbog čega nije krila razočaranje i emocije su je savladale dok je davala izjavu.

Nakon što je osvojila zlato u Londonu i Rio de Janeiru, Perković je propustila priliku postati prva atletičarka u historiji koja je na olimpijskim igrama osvojila tri zlatne medalje u jednoj disciplini.

"Ne mogu reći da sam ponosna, nisam bila na niovu. Teško takmičenje, nije to opravdanje. Žao mi je prvog hica, disk je bio pun vode, drugi hitac, tako se ne baca. Onda je krenula kiša, vratila sam se na najbolji mogući način. Zagrijali smo se, ohladili... Krug nije bio dobar'', kazala je Perković, dodavši:


"Ne volim brze i glupe krugove. Ovo su bile smiješne daljine, medalja se nudila. Nisu to opravdanja, kriva sam ja. Četvrto mjesto nije loše, ali nisam to ja. Koncentrirati se moram, vratiti doma i idemo dalje. Željela sam 68 metara u prvoj seriji. Cijela sezona je bila teška, odgođene su bile Igre, ponovno se moraš fokusirati, tražiti žar... Borila sam se koliko sam mogla. Više sreće drugi put", zaključila je Perković koja je nakon toga zaplakala.

Zlato je osvojila Amerikanka Valerie Allman koja je već u prvoj seriji bacila 68.98 metara, druga je bila Njemica Kristin Pudenz sa 66.86, dok je bronzu osvojila Kubanka Yaime Perez sa 65.72 metara.