Tužna vijest
1.3k

Na 69. rođendan preminuo Nusret Smajlović, istaknuti sportski radnik i profesor

N. K.
Smajlović bio dekan Fakulteta za sport i tjelesni odgoj
Smajlović bio dekan Fakulteta za sport i tjelesni odgoj
Dugogodišnji sportski radnik i nekadašnji dekan Fakulteta za sport i tjelesni odgoj Univerziteta u Sarajevu Nusret Smajlović preminuo je danas u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Smajloviću je, kako saznajemo, pozlilo na nogometnoj rekreaciji s prijateljima. Iako su mu prisutni pokušali pomoći, njegovo srce nije izdržalo.

Bio je u penziji, ali i dalje fizički aktivan te je s prijateljima upravo danas slavio svoj 69. rođendan.

Inače, profesor Smajlović je svoju akademsku karijeru započeo na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja na kojem je, između ostalih, obavljao funkcije direktora Instituta za sport, prodekana za nauku, prodekana za finansije, šefa katedre za oblast Bazični sportovi, šefa katedre za oblast Organizacija i upravljanje u sportu, član Etičkog vijeća Univerziteta u Sarajevu te savjetnik dekana. Prije šest godina izabran je i za dekana ovog fakulteta.

Bio je također član prvog Nadzornog odbora Olimpijskog komiteta BiH, selektor atletskih reprezentacija BiH i direktor Fondacije za stipendiranje perspektivnih atletičara u BiH. U svojoj karijeri je posebno zapažen trag ostavio u atletici.