Sreći nema kraja
21

Mladu atletičarku bh. korijena na Instagramu podržao četverostruki olimpijski prvak Mo Farah

L. K.
Farrah Cerić, mladu atletičarku bh. korijena s adresom u Londonu, nedavno je na društvenim mrežama podržao britanski četverostruki olimpijski prvak u atletici Mo Farah.

Desetogodišnja Farrah aktivno se bavi atletikom, a njen uzor je Mo Farah pa njenoj sreći nije bilo kraja.

"Moj uzor Mo Farah podijelio je moj Instagram story u kojem govorim o tome koliko me upravo on inspiriše da budem bolja i radim više. Osim toga mi je poslao poruku u kojoj piše da vjerujem u sebe i nastavim svoj odličan rad", rekla je Farrah koja nije mogla sakriti sreću.

Zanimljivo je da, osim imena i ljubavi prema atletici, Farrah i Mo Farah imaju i isti datum rođenja. Naime, oboje su rođeni 23. marta.

Desetogodišnja Farrah aktivno trenira i hokej te igra za Hampstead & Westminster, najuspješniji klub Velike Britanije. Do sada je osvojila veliki broj turnira igrajući za svoj klub, a jedna od posljednjih pobjeda ostvarena je u Briselu gdje je osvojila međunarodni turnir. Osim toga, Farrah je najmlađa ambasadorica brenda Nike.

"Farrah je puna energije koju zna utrošiti na pravim mjestima, što dokazuju sjajni rezultati s atletske staze. Redovna je na treninzima u svom atletskom klubu koji vodi uspješni atletičar Linford Christie koji je osvojio nekoliko zlatnih medalja na Olimpijskim igrama", kažu njeni roditelji.

Njen san je takmičenje na Olimpijskim igrama, ali do tada ova perspektivna desetogodišnjakinja želi promovisati ideju o pozitivnom utjecaju sporta na psihičko zdravlje, ali i zdravlje cijelog organizma.