Odličan uspjeh
56

Medalje za najmlađi atletski klub u državi: Goraždani osvojili dva zlata na Palama

Piše: E. A.
Najmlađi članovi Atletskog kluba Goražde postigli su izvanredan uspjeh na svom prvom nastupu na polumaratonu koji je održan na Palama osvojivši čak četiri medalje, dvije zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju.

Zlatom su se okitili Sara Živojević koja je istrčala stazu dugu 400 metara u konkurenciji djevojčica do deset godina te Orhan Kulelija koji se takmičio u konkurenciji dječaka do deset godina.

Srebro je osvojila Azra Džebo u utrci na 300 metara za djecu do sedam godina dok se bronzanom medaljom okitila Ema Hadžiahmetovic u konkurenciji djevojčica do 12 godina.

U Atletskom klubu Goražde koji okuplja veliki broj mlađih članova nastup svojih najmlađih članova smatraju odličnim uspjehom te ističu da su zbog toga posebno sretni iako su zabilježili izvanredne rezultate i u ostalim utrkama.

Na Međunarodnoj trci od pet kilometara Emir Hastor osvojio je prvo mjesto dok je Zaim Šuman u veoma jakoj konkurenciji na utrci u polumaratonu osvojio treće mjesto.

Atletski klub Goražde važi za jedna od najmlađih klubova u državi i uspjeh na prvom polumaratonu na Palama za njih je veoma značajan.