|

Medalje za najmlađi atletski klub u državi: Goraždani osvojili dva zlata na Palama

Medalje za najmlađi atletski klub u državi: Goraždani osvojili dva zlata na Palama
56
Piše: E. A.
20.8.2017. u 08:44
1
komentara
56

dijeljenja
1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7
Najmlađi članovi Atletskog kluba Goražde postigli su izvanredan uspjeh na svom prvom nastupu na polumaratonu koji je održan na Palama osvojivši čak četiri medalje, dvije zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju.
Zlatom su se okitili Sara Živojević koja je istrčala stazu dugu 400 metara u konkurenciji djevojčica do deset godina te Orhan Kulelija koji se takmičio u konkurenciji dječaka do deset godina.

Srebro je osvojila Azra Džebo u utrci na 300 metara za djecu do sedam godina dok se bronzanom medaljom okitila Ema Hadžiahmetovic u konkurenciji djevojčica do 12 godina.

U Atletskom klubu Goražde koji okuplja veliki broj mlađih članova nastup svojih najmlađih članova smatraju odličnim uspjehom te ističu da su zbog toga posebno sretni iako su zabilježili izvanredne rezultate i u ostalim utrkama.

Na Međunarodnoj trci od pet kilometara Emir Hastor osvojio je prvo mjesto dok je Zaim Šuman u veoma jakoj konkurenciji na utrci u polumaratonu osvojio treće mjesto.

Atletski klub Goražde važi za jedna od najmlađih klubova u državi i uspjeh na prvom polumaratonu na Palama za njih je veoma značajan.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...