{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Medalje za najmlađi atletski klub u državi: Goraždani osvojili dva zlata na Palama

20.8.2017. u 08:44
56
1
Medalje za najmlađi atletski klub u državi: Goraždani osvojili dva zlata na Palama
56
Najmlađi članovi Atletskog kluba Goražde postigli su izvanredan uspjeh na svom prvom nastupu na polumaratonu koji je održan na Palama osvojivši čak četiri medalje, dvije zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju.
Zlatom su se okitili Sara Živojević koja je istrčala stazu dugu 400 metara u konkurenciji djevojčica do deset godina te Orhan Kulelija koji se takmičio u konkurenciji dječaka do deset godina.

Srebro je osvojila Azra Džebo u utrci na 300 metara za djecu do sedam godina dok se bronzanom medaljom okitila Ema Hadžiahmetovic u konkurenciji djevojčica do 12 godina.

U Atletskom klubu Goražde koji okuplja veliki broj mlađih članova nastup svojih najmlađih članova smatraju odličnim uspjehom te ističu da su zbog toga posebno sretni iako su zabilježili izvanredne rezultate i u ostalim utrkama.

Na Međunarodnoj trci od pet kilometara Emir Hastor osvojio je prvo mjesto dok je Zaim Šuman u veoma jakoj konkurenciji na utrci u polumaratonu osvojio treće mjesto.

Atletski klub Goražde važi za jedna od najmlađih klubova u državi i uspjeh na prvom polumaratonu na Palama za njih je veoma značajan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Za koju reprezentaciju navijate na Svjetskom prvenstvu u Rusiji?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: