|

Kenijci se usred trke na Svjetskom atletskom prvenstvu svađali ko će pobijediti

Kenijci se usred trke na Svjetskom atletskom prvenstvu svađali ko će pobijediti
36
N. K.
3.10.2019. u 15:32
15
komentara
36

dijeljenja
Kenijci se usred trke na Svjetskom atletskom prvenstvu svađali ko će pobijediti Conseslus Kipruto i Benjamin Kigen (Foto: AFP)
Pomalo komična situacija zabilježena je u kvalifikacionoj trci na 3.000 metara s preprekama na Svjetskom prvenstvu u Dohi kada je jedan Kenijac u finišu gestikulirao na drugog da uspori kako bi on prvi prošao kroz cilj.
Naime, branilac titule Conseslus Kipruto je ljutito gestikulirao svom sunarodnjaku Benjaminu Kigenu jer je ovaj bio ispred njega u ciljnom pravcu.

Kigen je "vikanje" propratio osmjehom vjerovatno zbunjen jer su bile kvalifikacije u kojima najbolja trojica prolaze direktno u finale.


Kipruto mu je prvo sugerisao da uspori, potom mu je pokazivao na nešto pozadi, a onda gestikulacijom na sebe pokazivao da je on taj koji mora prvi proći kroz cilj.

Dodatno ga je razljutilo smijanje Kigena pa je raširio ruke kao da mu nije bilo jasno zašto to mlađi kolega radi i šta mu nije jasno u tome da branilac titule mora proći prvi kroz cilj.

Po okončanju trke nikakvih razmirica pred kamerama između njih dvojice više nije bilo, a finale u ovoj disciplini je sutra u 20:45 sati.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...