Eminentni stručnjak
96

Kako skočiti na svjetski vrh? Trener Ivane Španović predavač na seminaru u Sarajevu

H. H.
Goran Obradović, trener Ivane Španović, jedan je od najboljih svjetskih stručnjaka za skok u dalj
Goran Obradović, trener Ivane Španović, jedan je od najboljih svjetskih stručnjaka za skok u dalj
Biti na vrhu svijeta u bilo čemu nije mala stvar, a nije ni lagan put kako doći tu. Kako je Ivana Španović došla na vrh svijeta u disciplini skok u dalj pričat će nam njen trener Goran Obradović na atletskom seminaru 14. novembra 2020. u Sarajevu.

Goran Obradović, trener Ivane Španović, jedan od najboljih svjetskih stručnjaka za skok u dalj, koji održava seminare po cijelom svijetu veoma je tražen predavač na čijim predavanjima budu prisutni stručnjaci iz svih oblasti iz sporta, a ne samo iz atletike.

Tema seminara je “Pravilno planiranje i programiranje godišnjeg rada sa vrhunskim atletičarima” gdje će se predavač dotaći mnogih podtema.

Jedna od podtema je Godišnja karta, kao glavni vodič tokom godine u kojem treba planski isplanirati sve bitno što očekuje sportaša, mezociklus i makrociklus, kao segment Godišnje karte sa užim pojedinostima programiranja i tonizacija kao posljednji trening pred takmičenje, gdje će se navesti šta je to najbolje da se uradi kako bi sportaš na takmičenju najbolji bio.

Pored predavanja održat će se i panel diskusija na kojoj će panelisti biti Dražen Lazić iz Hrvatske, trener sprinta i skokova, Remzija Šetić sportski psiholog i Amel Tuka najbolji BH atletičar.

Organizator oističe da će se pridržavati svih epidemioloških mjera u datom trenutku. Ukoliko budu donesene mjere da se ne može održati seminar ili da predavač zbog donesenih mjera ne može doći, seminar će se prolongirati za period kad mogne biti održan ili će uplate biti vraćene onima koji ne budu htjeli biti na prolongiranom datumu.

Više informacija o seminaru možete pronaći na linku: https://atleta.ba/atletski-seminar/