|

Ivana Španović najavila kraj karijere 2022. godine, želja joj oboriti rekord u Beogradu

Ivana Španović najavila kraj karijere 2022. godine, želja joj oboriti rekord u Beogradu
5
K. H.
10.10.2019. u 14:35
2
komentara
5

dijeljenja
Ivana Španović najavila kraj karijere 2022. godine, želja joj oboriti rekord u Beogradu Ivana Španović (Foto: EPA-EFE)
Najbolja srbijanska atletičarka Ivana Španović u intervjuu za "Sportski žurnal" otkrila je da razmišlja o završetku karijere 2022. godine, a da joj je želja da pred domaćom publikom, ukoliko Srbija dobije domaćinstvo Svjetskog dvoranskog atletskog prvenstva, obori dvoranski rekord u skoku u dalj.
Ivana je propustila Svjetsko atletsko prvenstvo u Dohi zbog povrede mišića zadnje lože, a prema prvim najavama ona bi se treninzima trebala vratiti kroz nekih sedam dana kada će početi pripreme za narednu sezonu.

U intervju za "Sportski žurnal", Ivana je istakla da razmišlja o završetku karijere 2022. godine, a da joj je želja da pred domaćom publikom obori dvoranski svjetski rekord.

"Voljela bih da budemo izabrani za domaćina Prvenstva svijeta u dvorani 2022. Evropski šampionat 2017. godine je bio pokazatelj da smo tu ulogu odigrali veoma dobro i da je to takmičenje ostalo svima u lijepom sjećanju, a razlog zbog kojeg bih željela da do toga dođe je razmišljanje o povlačenju iz atletike. Voljela bih da to bude uz pokušaj obaranja dvoranskog rekorda prvenstva svijeta pred domaćom", navela je Ivana.

Ivana je povredu zadnje lože doživjela tokom nastupa na mitingu u Berlinu, a ona je kroz suze napustila stazu i već tada je bilo jasno da je ova sezona za nju završena.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...