{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Goran Bošnjak preuzeo predsjedavanje Atletskim savezom BiH

F
FENA
17.11.2018. u 18:24
4
18
Goran Bošnjak preuzeo predsjedavanje Atletskim savezom BiH
4
Goran Bošnjak preuzeo predsjedavanje Atletskim savezom BiH
Goran Bošnjak (Foto: FENA)
Banjalučanin Goran Bošnjak preuzeo je danas na redovnoj izvještajnoj sjednici Skupštine Atletskog saveza Bosne i Hercegovine (AS BiH) u Zenici predsjedavanje tim savezom od Sarajke Đurđice Rajhel-Šišul.
AS BiH je, zbog kašnjenja u isplati novca od Ministarstva civilnih poslova BiH, prošlu godinu knjigovodstveno okončao s minusom od oko 40 hiljada KM, ali novac je, konstatirano je više puta, i najveći problem za razvoj atletskog sporta u BiH.

"Ovo je za mene velika čast i obaveza i tako ću u narednom periodu i da se ponašam", poručio je u svom prigodnom obraćanju Bošnjak, koji je sa dosadašnjom predsjednicom Rajhel-Šišul i trećim članom Predsjedništva AS BiH, Suadom Kaknjom, danas uručio i tradicionalne nagrade Evropske atletske federacije i AS BiH za 2017. godinu.

Nagradu za najuspješniji seniorski klub dobio je AK Borac iz Banje Luke u konkurenciji seniorki te AK Zenica u konkurenciji seniora.

Najuspješnija seniorka je Vanja Spajić iz AK Leotar Trebinje, a najuspješniji senior Mesud Pezer iz AK Zenica. Specijalnim priznanjem nagrađena je Alisa Bečić iz AK Sarajevo.

Najuspješniji juniori su Nediha Salkić i Maid Redžić iz AK Zenica, a mlađi juniori Sara Lučić iz AK Glasinac sa Sokoca te Nermin Štitkovac iz AK Sarajevo.

Specijalno priznanje za nastupe i uspjehe na međunarodnim takmičenjima u 2017. godini dobili su: Abedin Mujezinović, Nikolija Stanivuković, Nikola Petrović, Osman Junuzović, Hamza Alić, Dejan Mileusnić, Mladena Petrušić i Amel Tuka.

Nagradu Evropske atletske federacije dobili su Borislav Đurđević i Islam Đugum, a nagradu za žene u atletici Vahida Kozić.

Specijalne nagrade AS BiH dobili su sportski radnici: Suad Kaknjo, Željko Petrović, Islam Đugum te islandski trener Vesteinn Haftsteinsson, koji je trener bh. rekordera u bacanju kugle Mesuda Pezera.

Nagrade za najuspješnije trenere dobili su: Neđo Đurović, Mensur Vrcić, Jasmin Mujić i Tomislav Šego.

Konstatirano je kako je period između dvije sjednice Skupštine AS BiH timski bio i najuspješniji za taj savez.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: