13 medalja
86

Dominacija mladih članova AK Sarajevo na Prvenstvu BiH u Zenici

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
Članovi Atletskog kluba Sarajevo najuspješniji su učesnici Prvenstva Bosne i Hercegovine za mlađe uzraste u Zenici.

U konkurenciji 230 takmičara iz 22 atletska kluba, mladi atletičari i atletičarke sarajevskog kluba ukupno su osvojili 13 medalja.

Prvenstvo je održano u improviziranoj dvorani (tunel) u samo četiri discipline - utrkama na 60 metara i 60 s preponama, te skoku u dalj i troskoku.

U utrci na 60 m za cicibane članovi AK Sarajevo ostvarili su apsolutnu dominaciju osvojivši četiri prva mjesta u konkurenciji 30 učesnika. Medalje u najmlađoj kategoriji cicibana od devet godina osvojili su Benjamin Kačević (zlato), Borna Vinik (srebro) i Aladin Korjenić (bronza). U istoj disciplini kod djevojčica članice AK Sarajevo također su zauzele prva tri mjesta. Zlato je osvojila Adna Čomor, srebro Asija Frljak, a bronzu Hana Ćatić.

Srebrena odličja osvojili su ciciban Stefan Barešić u skoku u dalj, te pionirka Una Ban u utrci na 60 m, dok su bronzane medalje izborili Mirza Kozić (60m, dječaci), Andrej Udovičić (60m, pioniri), Danis Fejzić (skok udalj, dječaci), Adna Čomor (skok u dalj, djevojčice) i Sara Fetić (60 m prepone, djevojčice).