Završna faza
36

Bašić i Ginzburg spremne za Balkanske igre u Istanbulu: Radujemo se takmičenju

Klix.ba
Mlade atletičarke AK Sarajevo Ajla Bašić i Dunja Ginzburg u završnoj su fazi priprema za predstojeće Balkanske igre u Istanbulu.

Ajla je rođena 2001. godine i njena disciplina je bacanje kladiva, dok je Dunja godinu dana mlađa i svakodnevno trenira kako bi poboljšala svoj rezultat u skoku u vis.

"Radujem se takmičenju. Osjećam da imam prostora kako bi popravila svoj rezultat i ispravila određene greške. Iskoristila sam posljednje juniorsko državno prvenstvo kako bi poboljšala svoj lični rezultat i što se tiče takmičenja u Turskoj, za mene je to jedno novo iskustvo i očekujem dobar rezultat. Pripreme su protekle u najboljem redu i koristim priliku da se zahvalim klubu na odličnim uvjetima za rad", rekla je Ajla.

S druge strane, Dunja je istakla kako je motivisana i da želi zabilježiti još bolje rezultate.

"Očekivanja od takmičenja u Turskoj su velika, nadam se da ću popraviti svoj lični rezultat. Sezona za mene ide dobro i zadovoljna sam dosadašnjim rezultatima, ali sam motivisana kako bi stekla nova iskustva i zabilježila još bolje rezultate. Ovaj pripremni period je bio naporan, ali uz podršku trenerice i kluba sve je prošlo dobro", istakl je Dunja.

Ove mlade, ali uspješne atletičarke smatraju da je atletika najbolji izbor kada je u pitanju sport kojim se dječaci ili djevojčice trebaju baviti.

"Kroz atletiku sam stekla mnoge prijatelje, imala priliku da putujem i naravno, mnogo radim na svom zdravju i formu. Smatram da atletika nije bez razloga kraljica sporta", istakla je Dunja, a sličnog mišljenja je bila i Ajla:

"Atletika vam pruža mnoge mogućnosti i zahvaljujući ovom sportu se osjećam zdravo, uvijek dobro raspoloženo i stekla sam brojne prijatelje", zaključila je Ajla.

Našim atletičarkama želimo puno sreće na predstojećim Balkanskim igrama u Istanbulu, koji će održavaju nadolazećeg vikenda.