{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banjalučki polumaraton sa pet zvjezdica u 2018.

Klix.ba
29.12.2017. u 15:34
33
4
Banjalučki polumaraton sa pet zvjezdica u 2018.
33
Banjalučki polumaraton sa pet zvjezdica u 2018.
Banjalučki polumaraton dobio je certifikat od EA (Evropska atletika) za kvalitet i sigurnost u organizaciji događaja i "pet zvjezdica" kao najviši status u evropskoj atletici.
Kako je saopšteno iz Federacije Evropske atletike, trka u Banjoj Luci dobila je maksimalnih pet zvjezdica kvaliteta za sveukupnu ispunjenost 54 atletska standarda među kojima su izuzetno kvalitetna organizacija događaja, visok nivo tehničke organizacije, idealna staza i maksimalna sigurnost trkača.

"Banjalučki polumaraton ocjenjen je visokom ocjenom, što znači da događaj u Banjoj Luci garantuje dobar nivo sigurnosti i zaštite i trkačima pruža zadovoljavajući nivo kvaliteta usluga u kategoriji trke s velikim brojem učesnika", navodi se u saopštenju iz sjedišta Evropske atletike.

Evropska atletska federacija je prije nekoliko godina, po ugledu na IAAF značke kvaliteta koje ocjenjuju maratone i ulične trke, pokrenula inicijativu da se izvrši certifikacija i standardizacija uličnih trka u Evropi. Za razliku od IAAF, gde značke (zlatna, srebrna i bronzana) zavise i od kvaliteta rezultata elitnih trkača, EA je postavila standarde koji se baziraju prevashodno na sigurnosti i kvalitetu doživljaja za učesnike trka. Standardi sigurnosti i kvaliteta za trke na javnim putevima EA je razvila na osnovu konsultacija i integracija pravila uz pomoć eksperata iz trkačke zajednice, a posebno predstavnika AIMS (Svjetsko udruženje maratona i uličnih trka).

Da bi se postigli visoki standardi, trke se ocjenjuju u ukupno 54 kategorije koje pokrivaju oblasti administracije, sigurnosti i zdravstvene zaštite učesnika, mjerenje rezultata i ispravnosti staze, ekološke i društvene odgovornosti, kao i druge usluge.

“Pripreme za organizaciju 4. Banjalučkog polumaratona su počele i teku u skladu sa planom i u saradnji sa mnogim institucijama i privrednim subjektima koji tradicionalno učestvuju u organizaciji ove kompleksne sportske manifestacije. Ove godine, Banjalučki polumaraton ima novi Run&more weekend koncept u trajanju od 11.-13.05. Imamo novu stazu, imamo ukupno 5 trka i očekujemo da Banja Luka od 11.-13. maja bude centar sporta, edukacije, kulture, druženja, muzike i dobre energije", najavili su organizatori Banjalučkog polumaratona dodavši da je priznanje Evropske atletike veliki podstrek i da je stigao u pravo vrijeme za pripremu još jednog velikog sportskog događaja u gradu.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: