Razvoj infrastrukture
141

Atletski savez BiH zainteresovan za izgradnju atletskog centra u Konjicu

B. R.
Sastanak na kojem je razmatrana izgradnja atletskog centra u Konjicu (Foto: Grad Konjic)
Sastanak na kojem je razmatrana izgradnja atletskog centra u Konjicu (Foto: Grad Konjic)
Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić (SDA) jučer je razgovarao s predsjednicom Atletskog saveza Bosne i Hercegovine Đurđicom Šišul Rajher o mogućnosti izgradnje atletskog centra u Konjicu.

Kako su saopćili iz Grada Konjica, sastanku su prisustvovali generalni sekretar Atletskog saveza Mehmed Lokmić i direktor Atletskog kluba Pace Konjic Mahir Mujić. Razgovarali su o kapacitetima za bavljenje atletikom, kojima Konjic trenutno raspolaže i spremnosti gradske uprave za njihovo proširenje.

"Skoro sve atletske staze u Bosni i Hercegovini su već dotrajale i u namjeri da osiguramo uslove za budućnost atletike u našoj zemlji, pokušavamo iznaći adekvatna rješenja kojima ćemo omogućiti organizaciju većih takmičenja i kvalitetne pripreme takmičara. S obzirom na to da Konjic vodi računa o mladima i ima veliko razumijevanje za stvaranje uslova za aktivno bavljenje sportom, želja nam je da se u Konjicu izgradi atletski centar i vjerujemo da će se ta želja ostvariti", kazala je Šišul Rajher.

Osman Ćatić i Đurđica Šišul Rajher (Foto: Grad Konjic)
Osman Ćatić i Đurđica Šišul Rajher (Foto: Grad Konjic)

Zahvalna je gradonačelniku Ćatiću i njegovim saradnicima na susretljivosti i razumijevanju, kako bi stasavale nove generacije atletičara koji će postizati, kako je navela, vrhunske rezultate.

"Raduje me činjenica da su predstavnici Atletskog saveza Bosne i Hercegovine prepoznali napore koje Gradska uprava Konjica ulaže kada je u pitanju unapređenje sportske infrastrukture - od uređenja igrališta pored Osnovne škole Čelebići, Prve i Druge osnovne škole, Područnih škola Ribići i Podorašac, radova u Sportskoj dvorani i na Gradskom stadionu te da su na osnovu toga odlučili predstaviti svoje planove", izjavio je Ćatić.

Prema njegovim riječima, Grad Konjic će se truditi biti podrška projektu Atletskog centra u ovom gradu, sa željom da u Konjicu, osim na nivou Bosne i Hercegovine i Evrope, budu i svjetska takmičenja u ovom, ali i drugim sportovima, saopćili su iz Grada Konjica.