{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Atletičarka Alisa Bečić: Godinu ću pamtiti po lijepim trenucima, želim nove rekorde

Klix.ba
29.12.2017. u 11:13
164
21
Atletičarka Alisa Bečić: Godinu ću pamtiti po lijepim trenucima, želim nove rekorde
164
Jedna od najuspješnijih bosanskohercegovačkih atletičarki, Alisa Bečić, iza sebe ima izuzetno uspješnu godinu. Sjajna atletičarka je govorila o godini koja je na izmaku, ostvarenim rezultatima, a otkrila je i zbog čega bi dječaci i djevojčice trebali izabrati upravo atletiku kao sport kojim će se baviti.
Bečić je u ovoj sezoni ostvarila odlične rezultate te je postala vlasnica rekorda i titula.

"Ovu godinu ću pamtiti zaista po brojnim lijepim trenucima. Ostvarila sam dva državna rekorda u dvorani i to na 200 m (25.68s) i 400 m (56.42 m), rezultat na 400 metara sam tri puta u toku godine popravljala. Prvi put sam u svojoj karijeri nastupala u dvorani i zauzela sam visoko 6. mjesto na Balkanskom prvenstvu, što je dobar pokazatelj. Nakon dvoranske sezone i utrke na otvorenom su bile jako dobre za mene. Postala sam u 2017. godini dvostruka rekorderka u dvorani, dvostruka državna prvakinja i jedina djevojka u Bosni i Hercegovini koja je ostvarila učinak od više od 1.000 bodova po IAAF tablicama. Što se tiče sezone na otvorenom, izdvojila bih rezultate na 200 m (24.94s) i 400 m (54.93s), kao i ostvarena 6. i 7. mjesta na Balkanskom prvenstvu u Novom Pazaru u izuzetno jakoj konkurenciji.", rekla je Alisa, osvrnuvši se potom na njene ciljeve za 2018. godinu.

"S trenerom Mehmedom Lokmićem odlučila sam da započnemo sezonu u dvorani, gdje želim postaviti nove rekorde. Što se tiče sezone na otvorenom, želja mi je velika da postavim novi državni rekord na 200 m, gdje mi je nedostajalo 0.40 stotinki u protekloj sezoni, a naravno, najveća želja je svakako norma za Evropsko prvenstvo u Berlinu, čime bih postala i najbrža djevojka u historiji bh. atletike. Ići ćemo korak po korak. U potpunosti sam posvećena treninzima i radu i nadam se da ću ostvariti svoje ciljeve", kazala je Alisa.

U nastavku je Bečić govorila i o treniranju u Atletskom klubu Sarajevo.

"Već dvije godine sarađujem s trenerom Mehmedom Lokmićem, a tu je i tim vrsnih stručnjaka iz kluba koji imaju svoj doprinos u rezultatima. Treninzi su jako naporni, ali uvijek smo tu jedne za druge. Osjeća se porodična atmosfera u klubu, što mi je nedostajalo dok sa boravila u Sloveniji. Prije dvije godine smo dobili i zahvaljujući naporima kluba novu atletsku stazu te su uslovi za trening još bolji. Koristim priliku da se zahvalim svojim roditeljima, koji su mi poklonili ovu priliku da ostvarim svoj san, treneru Mehmedu Lokmiću, fizioterapeutima Salki Hadžimušiću, Vedranu Kolovratu i naravno kolektivu Atletskog kluba Sarajevo. Da mi je neko rekao prije nekoliko godina da ću ovdje ostvariti svoje ciljeve, zaista ne znam da li bih povjerovala, ali Sarajevo je posebno. Ovdje smo svi kao jedna porodica ili što bi rekli Slovenci - Vsi za enega, eden za sve (svi za jednog, jedan za sve). Stvarno je atmosfera uvijek pozitivna i nisam pogriješila kada sam izabrala Atletski klub Sarajevo i kada sam odlučila se preselim iz Slovenije. Ovdje sam sretna", istakla je Bečić.

Na kraju razgovora je naša atletičarka govorila zbog čega dječaci i djevojčice trebaju izabrati upravo atletiku kao sport kojim će se baviti.

"Smatram da je sport jako bitan za djecu s obzirom na to da skreće pažnju od tehnologije, kompjutera, telefona, igrica, a sigurno je atletika najbolji izbor. Atletka je zabavna, opuštajuća, jako je lijep sport, gdje imaš priliku da upoznaš nove prijatelje. Atletika te nauči da budeš uporan, borben, poslušan, komunikativan i da dobiješ veće samopuzdanje i vjeru u svoje mogućnosti. Ovaj sport je odličan za tijelo, organizam i zdravlje", zaključila je Bečić.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: