Amel Tuka: Olimpijski komitet BiH je moja druga kuća

Amel Tuka: Olimpijski komitet BiH je moja druga kuća
0
A. P.
30.10.2019. u 13:14
12
komentara
0

dijeljenja
1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6
Predsjednik Atletskog saveza BiH prof. dr Goran Bošnjak, potpredsjednica Đurđica Šišul, te Amel Tuka, viceprvak svijeta u atletici na 800 metara su posjetili Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, gdje su ih primili predsjednik Olimpijskog komiteta BiH prof.dr. Izet Rađo i generalni sekretar Olimpijskog komiteta BiH Said Fazlagić.
Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH je Amelu uručio nagradu za ostvareni rezultat na Svjetskom prvenstvu u Dohi u visini od 15.000 KM i još jednom čestitao na uspjehu u ime Predsjedništva OK BiH, Izvršnog komiteta OK BiH i cijele olimpijske porodice.

"Olimpijski komitet BiH je moja druga kuća. U ime svih olimpijaca mogu reći da nam podrška OKBiH puno znači u našim nastojanjima da ostvarimo naše snove, postignemo vrhunske rezultate i promovišemo državu Bosnu i Hercegovinu", rekao je Tuka.

Predsjednik Atletskog saveza BiH se zahvalio na odličnoj saradnji Olimpijskog komiteta BiH i Atletskog saveza BiH kao i pažnji koju Olimpijski komitet BiH posvećuje atletici i našim najboljim atletičarima predvođeni Amelom Tukom.

Čelnici Olimpijskog komiteta BiH su istakli da će Olimpijski komitet BiH, kao nebudžetski korisnik koji nije nadležan za finansiranje sportista, konkretno i finansijski podržavati naše najbolje sportiste u njihovim ciljevima da se što bolje pripreme, te ostvare neophodnu normu za učešće na Olimpijskim Igrama Tokyo 2020.

Olimpijski komitet BiH u okviru trogodišnjeg projekta "Na putu za OI Tokyo" stipendira četrnaest najboljih bh. sportista od kojih troje koji su se već kvalifikovali (Amel Tuka, Larisa Cerić i Mesud Pezer) pored stipendija primaju i dodatnu podršku Olimpijskog komiteta BiH u cilju što bolje pripreme i nastupa na Olimpijskim igrama Tokyo 2020.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...