Ispisao historiju
834

Amel Tuka je i u Dohi imao podršku bh. navijača s tribina

K. H.
Najbolji bh. atletičar Amel Tuka osvojio je srebrenu medalju na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi, čime je ostvario najveći uspjeh u historiji bh. sporta, a na prvenstvu u Kataru imao je podršku grupe Bosanaca i Hercegovaca koji su mu s tribina bili dodatni vjetar u leđa.
Bh. zajednica iz Katara organizovano je došla na tribine kako bi našem najboljem atletičaru pružila podršku, a oni su imali priliku biti dio pisanja historije bh. sporta s obzirom na to da je Amel trku završio na drugom mjestu i osvojio srebrenu medalju.

Podsjetimo, Tuka je na Svjetskom prvenstvu u Pekingu 2015. godine osvojio bronzu, a četiri godine nakon toga dodatno je popravio svoje vrijeme i svoj uspjeh pa s razlogom možemo reći da je ovo jedan od najvećih uspjeha u historiji bh. sporta.

"Jedva čekam da se vratim kući i da svoju sreću podijelim sa svojom porodicom i cijelom državom. Mnogo ih volim i oni su to zaslužili. U prošlosti je bilo teških trenutaka, zdravstvenih problema, ali sam ih uspio savladati", kazao je Tuka nakon trke.