Sportski uspjesi
87

Adil Osmanović primio Amela Tuku: Ukazali na važnost sistemskog uređenja sporta

E. Sk.
Foto: D. Ć./Klix.ba
(Foto: D. Ć./Klix.ba)
Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović u svečanom salonu zgrade Parlamentarne skupštine BiH primio je danas vicešampiona svijeta u atletici Amela Tuku.

Tom prilikom Osmanović je zahvalio svim nivoima vlasti koji su primili Amela i dali određena finansijska sredstva njegovom Atletskom klubu Zenica.

Osmanović je čestitao najboljem bh. atletičaru na osvojenoj medalji i sjajnom sportskom uspjehu.

"Kada je riječ o Ministarstvu civilnih poslova, žao nam je što nemamo usvojen budžet za 2019. godinu, gdje bismo sigurno izdvojili više sredstava. Kao što vam je poznato, Ministarstvo civilnih poslova i Vijeće ministara su iz budžetske rezerve izdvojili 20.000 KM kao svojevrsnu nagradu Amelu za njegove uspjehe", kazao je Osmanović.

Tuka je s druge strane ukazao na važnost sistemskog uređenja sporta, jer bez toga, kako kaže, nema uspjeha.

"Želim se prije svega zahvaliti svim državnim instutucijama na podršci, to je za mene nešto veliko. Od malena sam naučen da poštujem državne insitucije. Zahvalan sam od srca i na svim novčanim nagradama koje su uslijedile nakon osvajanja srebrene medalje, historijske za našu BiH i što sam predstavio našu zemlju u najboljem svjetlu. Imali smo podršku Ministarstva civilnih poslova, Atletskog kluba Zenica i Atletskog saveza BiH, hvala im mnogo, jer moje kolege na taj način imaju dobre uslove za pripreme, koji su i meni trebali da postignem dobar rezultat. Nadam se da je ovo početak pripreme dobrog sistemskog uređenja sporta koji to zalužuje, jer imamo vrhunske sportiste", kazao je Tuka.

Među svima, dodao je, treba da se ističu olimpijci, jer je to najviši nivo u sportu.

"Otići na Olimpijske igre i predstavljati svoju državu je zaista nešto veliko. Ja sam uvijek optimista, razmišljam tako i to me vodilo kroz cijelu karijeru. Svaki sportista treba da zadrži svoju ljubav i volju kroz posao i to treba da ga vodi, a sve ostalo ako dođe, još bolje", poručio je uspješni bh. sportista.