{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


700 učesnika prve noćne 10K utrke u Sarajevu, prvi do cilja stigao Osman Junuzović

19.5.2017. u 20:52
432
109
700 učesnika prve noćne 10K utrke u Sarajevu, prvi do cilja stigao Osman Junuzović
432
Oko 700 trkača učestvovalo je večeras u prvoj noćnoj utrci u historiji grada Sarajeva nazvanoj Merkur Run4lifestyle. Deset kilometara najbrže je pretrčao Osman Junuzović.
Drugo mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je Srđanu Samardžiću, a treće Boži Vujiću. Pobjednik je utrku završio s vremenom 32:31:00.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila poznata atletičarka i reprezentativka BiH Lucia Kimani sa vremenom 40:45:11, a nakon nje kroz cilj su prošle Adela Čomor i Alma Hrnjić.

Tri kruga od BBI centra kroz najljepše dijelove Sarajeva od 20 sati trčali su profesionalni atletičari, ali i rekreativci iznad 10 godina.

Svi su na poklon dobili majicu, broj sa čipom za mjerenje vremena, flourescentne narukvice, osvježenje i razne poklone sponzora utrke prilikom prolaska kroz cilj, a finišeri utrke i specijalnu medalju.

Ogroman entuzijazam pratio je ovaj sportski i društveno odgovorni projekat, a tome svjedoči i brojna publika koja je ulicama bodrila trkače.

Utrka se odvijala pod pokroviteljstvom Merkur BH osiguranja i u organizaciji NVO Marathon Sarajevo i s ciljem aktivne promocije zdravog stila života.

Posebnu atrakciju u ovoj utrci činili su mnogobrojni polaznici Škole trčanja "Klix" koji se i na ovaj način vrijedno spremaju za septembar i sarajevski polumaraton.

Saobraćaj će u centru Sarajeva parcijalno biti obustavljan sve do 22 sata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Vjerujete li da se utrka Formule E može održati na ulicama Sarajeva?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: