{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Asocijacija bejzbol klubova SAD-a primila prvog gay igrača

26.6.2015. u 08:25
0
12
Asocijacija bejzbol klubova SAD-a primila prvog gay igrača
0
Asocijacija bejzbol klubova SAD-a primila prvog gay igrača
Asocijacija bejzbol klubova Pacifika primio je u članstvo prvog otvorenog gay igrača, Pitchera Seana Conroya, koji je potpisao za kalifornijski Sonoma Stompers nakon što je javno izašao na stadion tima tokom Parade ponosa.
Nekoliko bejzbol igrača koji su u penziji otkrili su svoju seksualnu orijentaciju, ali Conroy je prvi aktivni igrač koji je to uradio.

The Stompersima se pridružio nakon koledža u maju i omdah je saopćio treneru i timskim kolegama da je gay, rekao je generalni menadžer Theo Fighmaster.

"Njegov cilj je uvijek bio da bude prvi otvoreni gay bejzbol igrač, tako da je bio zadovoljan što je mogao ispričati svoju priču i nositi baklju", rekao je.

Igrači Glenn Burke (Oakland Athletics i LA Dodgers) i Billy Bean (Detroit Tigers, LA Dodgers i San Diego Padres) priznali su da su gayevi nakon što su otišli su se povukli.

Conroy je priznao svojoj porodici da je gay kada je imao 16 godina i bilo mu je bitno da bude iskren sa svojim saigračima.

"umjesto da me gledaju drugačije zbog situacija u kojima im se nisam pridružio, radije kažem istinu da znate ko sam i da imam iskren razgovor", rekao Conroy.

Njegove kolege podržat će ga malom paradom na stadionu tako što će obući čarape s duginim bojama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: