|

Asmir Begović podržao Sportske igre mladih

Asmir Begović podržao Sportske igre mladih
0
F
FENA
1.8.2017. u 15:26
1
komentara
0

dijeljenja
Asmir Begović podržao Sportske igre mladih Asmir Begović
Golman nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović podržao je Sportske igre mladih, koje su došle do finalnih takmičenja u Sarajevu.
Begović je pohvalio ''jedan od najboljih i najuspješnijih projekata u našoj zemlji'', saopćeno je iz Sportskih igara mladih.

"Igre savršeno pokazuju da mladi u Bosni i Hercegovini vole sport, da se žele ozbiljno baviti sportom i mislim da bi jedan od prioriteta svih nas trebalo biti jačanje masovnog i omladinskog sporta, a za dobrobit naše budućnosti", izjavio je Begović.

Predsjednik Organizacionog odbora Sportskih igara mladih u BiH Haris Deliahmetović zahvalio se ambasadorima Igara što svake godine nađu način da usreće djevojčice i dječake iz Bosne i Hercegovine.

"Velika je čast što je kvalitet projekta prepoznao i najbolji bh. golman i ovom prilikom želimo iskazati našu zahvalnost kako Asmiru, tako i svim našim ambasadorima", istakao je Deliahmetović.

Begović, koji je i ambasador Specijalnih olimpijskih igara BiH, prije četiri godine pokrenuo je Fondaciju čiji je cilj pomoći u finansiranju i izgradnji sportske infrastrukture u BiH.

Fondacija je sudjelovala i finansirala nekoliko velikih projekata u našoj zemlji i Engleskoj, a trenutno je dijelom realizacije projekta rekonstrukcije sportskog kompleksa u Srebrenici.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...