{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Arnela Odžaković nastupa na 8. Svjetskim igrama

S
16.7.2009. u 16:52
0
3
Arnela Odžaković nastupa na 8. Svjetskim igrama
0
Arnela Odžaković nastupa na 8. Svjetskim igrama
Naša karatistkinja Arnele Odžaković nastupit će na 8. Svjetskim igrama koje će se održati u Kaohsiungu - Taiwan od 16.07. do 26.07.2009. godine pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta.
Ukupno je prijavljeno 4.805 sportista i zvaničnika iz 105 zemalja koji će se takmičiti u 35 sportova. Članica Karate kluba Bushido iz Sarajeva Arnela Odžaković je jedini predstavnik BiH na Igrama.

Uslov za nastup na Igrama je rezultat postignut na Svjetskom ili Evropskom prvenstvu. Ukoliko bi uspjela osvojiti medalju, to bi bio njen najbolji rezultat, a u naredne četiri godine najbolji rezultat BiH, kluba i bh. sporta.

Na igre će sa Arnelom putovati treneri Admir Muminović i Ismir Jusko, kao i sudija sa licencom Svjetske karate federacije i generalni sekretar Karate saveza BiH Dragoslav Dojčinović.

Arnelin nastup u kategoriji +60 kg je planiran 25.07.2009.godine, u 10:00 po našem vremenu. Trenutna psihofizička spremnost, kao i rezultat postignut na 16. Mediteranskim igrama u Peskari, konkretni su pokazatelji realnog očekivanja postizanja vrhunskog rezultata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: