Otkazi pred SP u Japanu
0

Arnel Kalušić odustao zbog selektora

ZEDA
Arnel Kalušić, Foto: ZEDA
Arnel Kalušić, Foto: ZEDA
Standardni karate reprezentativac BiH Arnel Kalušić pismom je obavijestio Karate Savez BiH da odustaje od odlaska na Svjetsko prvenstvo u Japan ''zbog nekorektnog odnosa selektora karate reprezentacije'' Suada Ćupine.

Prema njegovim riječima, u posljednje dvije godine on nema nikakvu podršku od selektora, a konstantno ima protekcije prema pojedinim reprezentativcima koji niti dolaze na turnire, niti nastupaju na državnom prvenstvu i sami biraju termine i broj treninga na oficijelnim pripremama.

''Selektor konstantno ne sjedi na klupi iza mene dok sam na borilištu i ne daje mi podršku, što se ponovilo i na turniru u Slavonskom Brodu. U novinama je objavljeno da ću ja raditi apsolutnu kategoriju, a poslje nekoliko dana objavljeno je da nastupam za ekipu. Pripreme za te dvije kategorije nisu jednostavne i te se odluke ne bi smijele tako mijenjati, a da ne govorim da će na terenu možda biti i neka treća situacija," rekao je Kalušić.

"Ja ne mogu ispred sebe da od svog grada i kantona tražim toliki novac za ovaj odlazak u Japan, a da idem u takvim uslovima gdje mi selektor nije podrška i kako mu nije stalo da ja postignem neki uspjeh. Najveći dokaz je bio sada na turniru u Slavonskom Brodu gdje je doveo prvi put momke i stavio ih da rade ekipno, a mene nije iako ja imam konstantni i kontinuitet i kvalitet rada i treninga, samo što on nema nikakve kriterije koji bi bili realni i pravični. Takođe je u izvještaju iz Slavonskog Broda napisao da su za ekipu radili pojedinci, koji čak i nisu došli na turnir. Mislim da je ovo dovoljno razloga zbog kojih ja odustajem od ovog odlaska na Svjetsko prvenstvo'', ističe on.

Reprezentativac Arnel Kalušić zahvalio se na pomoći i saradnji Karate savezu BiH, od kojih je, kako kaže, uvijek imao podršku i uspješnu komunikaciju i saradnju.