Biciklizam
0

Armstrong: Već se smatram pobjednikom

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Sedmerostruki osvajač Tour de Francea, američki biciklist Lance Armstrong, poručio je da mu je cilj na ovogodišnjem Touru, koji počinje u subotu, plasman između trećeg i petog mjesta, ali i da se on već smatra pobjednikom.
  • Gledajući iz perspektive Fondacije za borbu protiv raka, već sam pobijedio. Postigli smo puno više od očekivanja. Iz sportskog ugla gledanja, uspjeh je već i moj povratak biciklizmu, čak i ako više ne osvojim Tour ili Giro - izjavio je Armstrong za L'Equipe.

Francuzi, koji su ga često sumnjičili za korištenje dopinga, ali nikada nisu pronašli dokaz za to, i ove će ga godine ponovno posebno držati “pod mikroskopom”.

  • Moramo se aktivno boriti protiv dopinga, zato imamo raznovrsne kontrole. A Armstrongu sam rekla da ćemo ga posebno motriti - kazala je francuska ministrica zdravstva i sporta Roselyne Bachelot.

A u međuvremenu su se pojavile glasine da za Teksašanina sljedeće godine neće biti mjesta u sadašnjoj ekipi Astani. Kazahstanski biciklistički savez, osnivač tima, najavio je rekonstrukciju Astane, a u glavnim bi ulogama trebali biti Španjolac Alberto Contador, pobjednik Tour de Francea 2007., i domaći junak Aleksander Vinokurov.

Ako za Armstronga ne bude mjesta, to bi moglo ubrzati njegovu odluku o osnivanju vlastite ekipe.