sport
0

Armstrong se već popeo na bicikl

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Sa slomljenom ključnom kosti 37-godišnji američki biciklist Lance Armstrong samo tri dana nakon operacije već se popeo na bicikl, onaj rehabilitacijski, statični.

Sedmerostruki pobjednik Tour de Francea počeo je tri dana nakon operacije proces oporavka od loma desne ključne kosti, koji je zaradio toekom pada pri kraju prve etape biciklističke utrke Castille i Leona.

"Pola sata sam vozio sobni bicikl", poručio je navijačima Amerikanac, koji je nesrećom u Španiji doveo u pitanje povratničku sezonu u tim Astane.

Amerikanac se vratio u svoj Austin, u Teksasu, s namjerom da se uspije oporaviti do 9. maja, dana kada počinje Giro d'Italia. To je ipak vrlo upitno, s obzirom da se procjenjuje da će mu za oporavak najmanje trebati osam do 12 sedmica. Mogao bi, dakle, spreman dočekati julski Tour de France.

Armstrongove dijelove ključne kosti povezanima drži metalna pločica sa 12 vijaka. Armstrong će je morati nositi sljedećih 12 mjeseci. Poenta je u tome da će Teksašanin, bude li se takmičio na Giru i/ili Touru, morati trpjeti teško podnošljive bolove.