Brzo klizanje
0

Arijana Tirak priprema se na Bledu

FENA
Arijana Tirak
Arijana Tirak
Arijana Tirak, juniorska reprezentativka BiH u umjetničkom klizanju i član Klizačkog kluba "Bosna", otputovala je na pripreme na Bled (Slovenija) gdje će se pod rukovodstvom trenera Valerija Babickog pripremati za nastup na festivalu zimskih igara za mlade 'EYOWF 2011. (European Youth Olympic Winter Festival), koji će biti održan u Liberecu (Češka) od 12. do 19. februara 2011.

Planirano je da Arijana u Sloveniji ostane do polovine januara 2011., nakon čega se vraća u Sarajevo, gdje će s novoangažovanim trenerima iz Rusije, Antonom Prahomenko (bivši prvak Rusije) i Ekatarinom Prahomenko (bivša prvakinja svijeta u paru), nastaviti pripreme za EYOWF.

Savez klizačkih sportova BiH, Klizački klub "Bosna" i roditelji Arijane Tirak odlučili su dodatno plaćati za sportske termine u Zetri, kojih nema dovoljno za adekvatne pripreme reprezentativaca BiH, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

Problem s terminima u Zetri se ponavlja svake godine, a Savez i "Bosna" kao nosilac razvoja klizačkog sporta se teško nose s takvom situacijom, zbog čega bh. klizači moraju na pripreme u inostranstvo.