sport
0

Arijana Tirak osvojila 10. mjesto na takmičenju Skate Celje

Sarajevo-x.com
Arijana Tirak
Arijana Tirak
Arijana Tirak, reprezentativka BiH u umjetničkom klizanju, osvojila je 10. mjesto na međunarodnom takmičenju Skate Celje 2011. Članica Klizačkog kluba Bosna je time oborila državni rekord koji sada iznosi 63,39 bodova.

Na takmičenju je nastupilo 220 klizača iz 13 zemalja. Tirak je napravila odličan rezultat koji je sada ubjedljivo najbolji bh. rezultat ostvaren u svim kategorijama u ženskoj konkurenciji.

Arijana Tirak od ove sezone trenira pod budnim okom Damjana Ostojića, seniorskog reprezentativca BiH koji je odnedavno i licencirani trener. Uzevši u obzir to da je Tirak još uvijek junior, od nje očekujemo dalje napredovanje u karijeri. Osim Arijane, na ovom takmičenju učestvovala je i Neira Kiso koja je u također imala zapažen nastup osvojivši 12. mjesto.

Iz Saveza klizačkih sportova BiH istakli su da su ovaj i ostali odlični nastupi reprezentativaca BiH u svijetu u ovoj sezoni ostvareni bez bilo kakve podrške nadležnih institucija BiH.

"Nažalost, već smo morali da odustanemo od učešća na dva svjetska kupa u oktobru i Zlatne piruete koja se održava u Zagrebu u decembru. Čak i za organizaciju dva međunarodna takmičenja koja se nalaze u kalendaru ISU (Međunarodne klizačke unije), a koja su održana u februaru i martu ove godine u Sarajevu, Savez još uvijek nije dobio obećanu finansijsku podršku", istakli su.