Atletika
0

Ariane Friedrich naglo zaključila sezonu

Totalsport
Njemačka atletičarka Ariane Friedrich neočekivano je objavila kako ove sezone više neće nastupati.

Friedrich je u nedjelju doživjela i treći poraz u nizu, na mitingu u Eberstadtu je zauzela tek šesto mjesto, preskočivši samo 1.91 metar. Sva tri pokušaja na 1.94 m bila su joj neuspješna.

  • Ovo je bilo moje posljednje takmičenje ove godine. Potpuno sam prazna i sagorjela. To jednostavno nisam ja - rekla je bronzana visašica s nedavnog Svjetskog prvenstva u Berlinu.

Nakon što je pred svojim navijačima u glavnom njemačkom gradu ostala iza Hrvatice Blanke Vlašić i Ruskinje Ane Čičerove, Friedrich je na mitingu Zlatne lige u Zürichu skakala vrlo slabo, s preskočenih 1.94 m zauzela je četvrto mjesto. U Ebersatdtu se očito potpuno raspala.

Do kraja sezone Njemica je trebala skakati na posljednjem mitingu Zlatne lige u Bruxellesu te na Svjetskom atletskom finalu u Solunu, ali od toga očito neće biti ništa.

U Eberstadtu je do pobjede došla Ruskinja Irina Gordejeva i to sa sjajnim rezultatom, 2.02 m. Time je postala šesta visašica sa skokom iznad dva metra ove sezone, a ujedno se pridružila sunarodnjakinji Ani Čičerovoj na trećem mjestu na ovogodišnjoj ljestvici. Prva je Friedrich s 2.06 m, a slijedi je Blanka Vlašić s centimetar slabijim rezultatom.