sport
592

Amon Rakić danas debituje: Najvažniji dan u životu 16-godišnjeg reprezentativca BiH

Klix.ba
Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će na Svjetskom prvenstvu III divizije u prvom kolu odmjeriti snage s reprezentacijom Hong Konga.

Naš najbolji tim jutros je odradio posljednji trening, laganog intenziteta uoči današnjeg susreta. Reprezentativci Bosne i Hercegovine ističu kako su spremni za duel s azijskom ekipom, a najmlađi među njima, Amon Rakić, kaže kako mu je današnji dan najvažniji u životu.

"Ovo je najvažniji dan u mom životu, jer ću danas braniti boje svoje države, Bosne i Hercegovine. Nosit ću na sebi sveti dres. Mislim da su svi momci u mojoj ekipi s nestrpljenjem čekali današnji dan, da pokažemo ko smo i šta smo kao nacija i kao ekipa", kaže Rakić i dodaje: "Danas imamo teškog protivnika, ali momci su spremni. Izgledamo dobro kao ekipa, svi smo kao jedan. Želimo da se predstavimo svijetu u najboljem svjetlu. Iskusniji smo za godinu. Stekli smo mnogo iskustva, fizički smo mnogo spremniji, psihički se spremamo i želimo danas ispuniti dogovor iz svlačionice", kaže Rakić.