Brojne nagrade
29

Amina Kajtaz i Petar Zadro najbolji sportisti Mostara u 2017. godini

Piše: R. D.
(Foto: Klix.ba)
Sportski savez Grada Mostara na velikoj svečanosti nagradio je najbolje sportiste, timove i sportske radnike u protekloj, za Mostar vrlo uspješnoj, 2017. godini. Dodjeljene su brojne nagrade, a plivačica Amina Kajtaz i džudaš Petar Zadro izabrani su za najbolje u seniorskoj konkurenciji.

U ime Amine Kajtaz nagradu je primila njena sestra, a Amina se javila iz svog novog zagrebačkog doma. Sjajna plivačica je imala samo riječi hvale za Mostar, ali i za zagrebačke domaćine koji joj nesebično pomažu u daljem sportskom razvoju.

Petar Zadro, sjajni džudaš Džudo kluba Borsa, osvojio je nagradu za najboljeg sportistu. Zadro je u pozdravnom obraćanju naglasio uspjehe iz prošle godine te obećao da će se i ove godine nastaviti boriti za uspjehe.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić u svom obraćanju je kazao da je sport u Mostaru imao mnogo uspjeha u prošloj godini, a dotakao se i pitanja sportske dvorane, zatraživši dodatnu pomoć kantona u njenoj izgradnji.

Za najuspješniju seniorsku žensku ekipu proglašen je Sveučilišni karate klub Neretve, a najbolja muška ekipa je Futsal klub Mostar SG Staklorad. Najuspješniji trener je Željko Zadro, sportski radnik Danko Šulenta, a ovogodišnji dobitnici priznanja za životno djelo su Branko Barišić-Jojić i Ismet Kevelj.

Najuspješnija sportistkinja u konkurenciji mlađih kadetkinja u 2017. godini je Monika Zadro, članica Judo kluba Borsa, a najuspješniji sportista je Danis Alikalfić, član Plivačkog kluba Velež .

Najuspješnija sportistkinja u kadetskoj konkurenciji u 2017.godini je Lana Pudar, članica Kluba vodenih sportova Orka, a najuspješniji sportista je Kerim Sadiković, također član Kluba vodenih sportova Orka.

Najuspješnija ženska mlada ekipa u 2017.godini je Hrvatski ženski rukometni klub Zrinjski, a najuspješnija muška mlada ekipa je Klub vodenih sportova Orka.

Najuspješnija sportistkinja u juniorskoj konkurenciji u 2017.godini je Danica Jurić, članica Judo kluba Hercegovac, a najuspješniji sportista je Andrej Grubišić, član Tenis kluba Mostar.

Posebna priznanja dobili su i Stonoteniski klub Mostar, Džudo klub Borsa, Bokserski klub Mostar, Fudbalski klub Bjelopoljac, Fondacija Mali most, Edin Šegetalo, Igor Grbić, Ena Dizdarević, Nermin Jašarević, Rijalda Džiho, Sanid Merzić i Salih Grbić.