|

Amel Tuka primio priznanje najboljeg atletičara Balkana

Amel Tuka primio priznanje najboljeg atletičara Balkana
0
Piše: E. M.
18.11.2015. u 19:00
48
komentara
0

dijeljenja
1/4 Foto: Klix.ba
2/4 Svein Arne Hansen i Amel Tuka (Foto: Klix.ba)
3/4 Foto: Klix.ba
4/4 Amel Tuka i Ivana Španović (Foto: Klix.ba)
Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka večeras je u Gruziji primio priznanje najboljeg atletičara Balkana za 2015. godinu po izboru Asocijacije balkanskih atletskih federacija (ABAF).
Na gala večeri u hotelu Georgian House u gruzijskom Tbilisiju nagradu najboljeg atletičara Balkana Amelu Tuki uručio je predsjednik Evropske atletske asocijace Svein Arne Hansen. Ova nagrada zasluženo je došla u Amelove ruke s obzirom da je ove godine osvojio naslov dvoranskog prvaka Balkana na 20. igrama u Istanbulu sa vremenom 1:48,86, a potom je na Svjetskom prvenstvu u Pekingu osvojio bronzanu medalju s vremenom 1:45,84.

U izjavi za Klix.ba, Tuka je kazao kako mu je večerašnje priznanje veliki motiv za rad.

"Zaista mi je bila velika čast što sam izabran za najboljeg atletičara Balkana i ovo priznanje mi je jedno od bitnijih u karijeri. Međutim, kao i svaka druga nagrada do sada, ovo je još veći motiv za rad kako bi bio što bolji u narednom periodu i što bolje predstavljao svoju državu, Bosnu i Hercegovinu, na takmičenjima", kazao je Tuka.

Također, Tuka je s vremenom 1:42,51 postavio najbolje vrijeme ove godine na 800 metara u svijetu, što je i novi balkanski rekord koji je do sada držao Hrvat Lućijano Sušanj.
Prijavi grešku


Komentari (48)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...