sport
94

Amel Avdić napada evropsku titulu u kik boksu

Klix.ba
Pripreme za "Fight Night Gračanica", veliki spektakl koji će se održati u Gračanici 26. septembra u dvorani Luke, s početkom u 20 sati, privode se kraju.
Organizatori "Strom Gym i Šampion Team" najavljuju istinski borilački i scenski spektakl, za koji je evidentno interesovanje iz cijele regije.

Glavni meč večeri bit će onaj između Amela Avdića i Anderoela Belliua, a naš predstavnik je u potpunosti spreman za meč i očekuje punu dvoranu na svom domaćem terenu. Također, zahvaljuje se svom treneru Sejdi Merjemiću, koji ga je dobro spremio za ovaj okršaj.

Mec za balkansku titulu imat će Kakanjac Nermdin Fejzović, dok će Haris Radmilović prvi put imati profesionalni meč u boksu. Ljubitelji kik boksa znaju da će imati priliku gledati vrhunske borbe po K1 pravilima, kao i kvalitetne mečeve u profi boksu. Već je veliki broj rezervisanih ulaznica i sa pravom se očekuje puna dvorana Luke.

Na manifestaciji će biti osam mečeva u kik boksu, od čega dva za evropskog prvaka i balkanskog prvaka. Specijalni gost manifestacije je Denis Stojnić, naš najbolji MMA Borac.

Goste će zabavljati i mladi pjevač Ermin Kubat. Ulaznice će se moći kupiti u Gračanici i Sarajevu po cijeni od 5 KM.

Fight card

  1. Ermin Lugan vs Nemanja Škorić
  2. Novak Moravčević vs Mahir Turko
  3. Elvir Durak vs Mate Miličević
  4. Muhamed Mahmić vs Elmin Handanagić
  5. Ilhan Husika vs Antonio Mitar
  6. Nermin Fejzović vs Edinson Shehaj

Meč večeri Amel Avdić vs Anderoel Belliu

Profi boks

  1. Goran Zornić vs TBA
  2. Dejan Krneta vs TBA
  3. Adnan Zilić vs TBA
  4. Haris Radmilović vs Emir Islamović
  5. Mirsad Ćebo vs TBA