{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Amar Dizdarević oborio juniorski državni rekord u streljaštvu

19.11.2018. u 17:11
298
2
Amar Dizdarević oborio juniorski državni rekord u streljaštvu
298
Proteklog vikenda u Belom Manastiru održan je 12. Međunarodni turnir "Sv. Martina 2018" gdje su nastupili najbolji strijelci i ekipe iz sedam zemalja, a strijelci Streljačkog kluba Sarajevo imali su veoma zapažen nastup.
Najbolji nastup imao je naš mladi olimpijac Amar Dizdarević koji je osvojio 6. mjesto i postavio novi državni rekord za juniore i u veoma jakoj seniorskoj konkurenciji osvojio visoko 11. mjesto.

Novi rekord Bosne i Hercegovine i lični Amara Dizdarevića je 616,9 krugova i veći je za 4 kruga od starog rekorda.

U ekipnoj konkurenciji juniorke Streljačkog kluba Sarajevo u sastavu Aida, Medina i Almedina Arnautović osvojile su odlično drugo mjesto sa pogođenih 1801,8 krugova. Bolje od naših takmičarki bile su mnogo iskusnije takmičarke HAŠK Mladost iz Zagreba koje su pogodile 1812,8 krugova, dok su treće mjesto osvojile takmičarke PVLK Pecs iz Mađarske koje su imale 1794,7 krugova.

Uspješan nastup imali su i seniori Streljačkog kluba Sarajevo koji su u borbi za drugo mjesto vrlo malom razlikom od samo 1,8 krugova izgubili od mađarskih takmičara BHSE iz Budimpešte. Mađari su pogodili 1842,2, a naši takmičari 1840,4 kruga.

Pobijedili su takmičari SD Končar Zagreb 1786 koji su imali 1861,7 pogođenih krugova.

"Na ovom takmičenju Streljački klub Sarajevo nastupio je sa dosta mladih takmičara koji su prvi put nastupili na međunarodnom takmičenju te su postignutim rezultatima opravdali ukazano povjerenje. Najvrjedniji rezultat postigao je svakako Amar Dizdarević. Amar je učesnik na nedavno završenoj Olimpijadi mladih u Buenos Airesu te je svojim nastupom na igrama bio naš najuspješniji mladi olimpijac.

Rezultatom u Belom Manastiru Amar je još jednom pokazao da se od njega trebaju očekivati još bolji i značajniji rezultati", kazao nam je trener Streljačkog kluba Sarajevo Nedžad Fazlija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: