Skandalozna odluka
29

Alibegović zadobio potres mozga na rukometnom meču, sudija nije dosudio ni prekršaj

Piše: N. K.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Rukometni klub Slavija objavila je snimak užasnog prekršaja i katastrofalne greške sudije tokom utakmice 3. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine između kluba iz Istočnog Sarajeva i Sloge.

"Naš igrač Tarik Alibegović zadobio je potres mozga, a pritom nije sviran ni faul. Pogledajte i prosudite sami sudijsku odluke u trenutku kada se lomila utakmica", objavili su iz Slavije.

Naime, domaći rukometaš Alibegović nokautiran je prilikom udarca na gol gostiju iz Doboja, ali igrač koji je napravio očigledni prekršaj nije dobio zasluženi crveni karton.

Situacija je postala još bizarnija budući da sudija nije pokazao ni na devet metara već je utakmica nastavljena kao da se ništa nije dogodilo.

Alibegović je nakon utakmice završio u bolnici sa pretrpljenim potresom mozga.

"U pitanju je blaži potres mozga i slijedi mi mirovanje od sedam dana. Mislim da je ovo sve iscenirano i namješteno od Sloginog predsjednika Vojislava Rađe, jer sam njihov bivši igrač i nisam s njim ostao u dobrim odnosima. To mi je nekako jedino logično opravdanje. Sve se vidi i mislim da je nebulozno više pričati o tome. Ne mogu vjerovati da sudije nisu čak ni faul dosudile. Javnost može sve vidjeti. Nije ovo ništa novo u našem rukometu", rekao je Alibegović za portal Klix.ba.

Inače, rukometaši dobojske Sloge ostvarili su pobjedu protiv Slavije rezultatom 32:24.