sport
0

Aladža i Spin 2012 pobjednici stonoteniskog Kupa BiH

Piše: E. B.
Emina Hadžiahmetović, članica Spina 2012
Emina Hadžiahmetović, članica Spina 2012
Proteklog vikenda u sportskoj dvorani Pod Bijelim Brijegom u Mostaru u odličnoj organizaciji Stonoteniskog Kluba Mostar održan je 12. Kup BIH za muškarce i žene, a na prvenstvu je nastupilo ukupno osam ekipa.

U muškoj konkurenciji u polufinalnim mečevima Stonoteniski klub Aladža iz Sarajeva trijumfovala je nad ekipom domaćina Stonoteniskog kluba Mostar rezultatom 3:2, dok je u drugom polufinalnom meču ekipa Stonoteniskog kluba Mladost iz Zenice bila bolja od Stonoteniskog kluba Vogošća rezultatom 3:1.

Nakon odigranih polufinalnih mečeva uslijedio je i finalni meč između Aladže i Mladosti, gdje su kao pobjednici rezultatom 3:1 izašli stonoteniseri Aladže u sastavu Amer Muftić, Edin Kantardžić, Feđa Jašarević i Anes Alić sa trenerom Elvedinom Đonom.

U ženskoj konkurenciji nastupile su tri ekipe. Stonoteniserke Spina 2012 u sastavu Emina Hadžiahmetović, Ivona Baškarad i Elda Šehić sa trenerom Amelom Hadžiahmetović-Mujezinović u prvom odigranom meču bile su bolje od ekipe Stonoteniskog kluba Mostar rezultatom 3:0 dok su u drugom meču savladale ekipu Stonoteniskog kluba "Hašim Spahić" iz Ilijaša rezultatom 3:0.

Drugo mjesto osvojila je ekipa "Hašim Spahić", koja je bila bolja od ekipe Mostara rezultatom 3:1.