Komentarisao derbi
96

Akrapović poslušao savjet igrača: Planirali smo jedno, a dogodilo se drugo

N. M.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Sarajevski derbi Željezničara i Sarajeva u 26. kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine na Grbavici nije donio pobjednika, pošto je meč okončan bez golova (0:0).
Utakmicu je za Arenu Sport po njenom završetku komentarisao trener Željezničara Bruno Akrapović, koji je otkrio da je poslušao savjet igrača na poluvremenu i promijenio sistem te postavio pet igrača u zadnju liniju.

"Šta da kažem za utakmicu? Svaka čast mojim momcima jer smo igrali s devet igrača, a treba pokriti teren i to zaslužuje kompliment. Pokazali su da su timski igrači, rekli su da je bolje da promijenimo na pet igrača u zadnjoj liniji i da tražimo pobjedu pa sam to uradio. Planirali smo jedno, dogodilo se drugo, a onda treće. Tada moraš improvizirati, a kada improviziraš, onda to nije to", rekao je na početku za Arenu Sport Akrapović.

Na poluvremenu je i jedan igrač Sarajeva (Slaviša Radović) isključen pa je to Željezničaru donekle olakšalo nastavak meča.

"Da, nešto je olakšalo jer ne bi imali prostora za kontre i da prisilimo protivnika da se vrati nazad. S igračem manje smo imali neke šanse preko Amoaha. Sve u svemu - koncentracija je bila da ne primimo gol i svaka čast momcima jer su odradili posao", istakao je zadovoljni Akrapović.

Uporedio je ovaj derbi s prethodnim, u kojem je Željo slavio sa 3:0.

"Igrali smo jedan sistem u prvoj utakmici, izgledali mnogo dobro, oni su sada promijenili sistem, a i mi. Stavili smo iskusnije igrače koji mogu iznijeti teret ovakve utakmice. Pokazali su se dobro i protiv Sloge, a pobjednički tim se ne mijenja. Crveni kartoni su poremetili dosta toga", kaže trener Plavih.

Željezničaru slijedi gostovanje Posušju u petak, a tako će ekipa s Grbavice nastaviti tešku borbu za opstanak u društvu najboljih.

"Nedostajat će nam igrači, ali pokazali su drugi da to mogu. Vidjećemo koji ćemo sistem upotrijebiti. Želju i energiju imamo, a to je najvažnije. Pokazat ćemo naše pravo lice do kraja šampionata", zaključio je Akrapović.