sport
43

Ajli Mahmutović titula sportiste Bihaća za 2016. godinu

FENA
Članica Karate kluba Bihać Ajla Mahmutović proglašena je za sportistu tog grada u 2016. godini.

Ona je to priznanje ponijela osvojivši prvo mjesto na Svjetskom kupu u Umagu u kategoriji -50kg borbe, a ujedno je i višestruka prvakinja Bosne i Hercegovine.

Pored titule sportaša godine, izabrana je za najbolju seniorku, dok je titulu najboljeg seniora ponio Nijaz Ljubijankić, član KBS "ZINO" za osvojeno treće mjesto na Svjetskom kupu u Insbrucku u kategoriji kick light -63 kg, a ujedno je višestruki prvak BiH.

"I ova sportska godina bila je uspješna za naše sportiste o čemu i svjedoče rezultati i nagrade koje su dobili sportisti večeras. Čestitam svim dobitnicima nagrada i svima nama želim puno sportskih uspjeha u 2017.godini. Hvala i roditeljima koji su odricanjima doprinijeli uspjesima naših sportista. Kakva je situacija u društvu i gradu ostvareni su odlični rezultati i što se tiče gradske uprave i Gradskog vijeća Bihaća, u narednom periodu uraditi ćemo neke nove temelje razvoja sporta kako bi se raspoznale prave vrijednosti i kako bi smo kvalitetno ulagali u sportsku infrastrukturu. Sport više neće biti poligon za političare i političke poene, već će biti oblast u kojoj ćemo uložiti društveni novac s ciljem razvoja sporta u našem gradu", kazao je gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

Najuspješnija sportska ekipa u muškoj konkurenciji je Šahovski klub Bihać, osvajač trećeg mjesta Premijer lige Bosne i Hercegovine, a u ženskoj konkurenciji ŽRK Bihać za osvojeno peto mjesto Premijer liga BiH, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.