{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Airsofteri iz BiH i Hrvatske trenirali i prikupili novac za liječenje sedmogodišnje Sare

31.8.2015. u 17:39
334
41
Airsofteri iz BiH i Hrvatske trenirali i prikupili novac za liječenje sedmogodišnje Sare
334
U organizaciji Sportsko-rekreativnog kluba Tvrđava iz Zenice proteklog vikenda na Zmajevcu, nedaleko od centra Zenice, održan je humanitarni airsoft trening koji je okupio takmičare iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koji su se uključili u akciju prikupljanja novčane pomoći za liječenje sedmogodišnje Sare iz Sarajeva.
Jutarnja rosa, zrake sunca, vojničke uniforme, replike oružja i dobro raspoloženje bili su sastojci za uspješnu realizaciju humanitarne akcije u kojoj je za Sarino liječenje prikupljeno više od 1.000 KM. U airsoft treningu koji je imao za akciju spašavanje talaca učestvovalo je 60 takmičara i deset civila iz Maglaja (ASK Spartan), Tuzle (ASK One), Sarajeva (ASK Odin i ASK Inglourious bastards), Travnika (ASK Lilium Bosniacum), Metkovića (ASK Stop) i Zenice (SRK Tvrđava).

Predsjednik Tvrđave Dženis Imširović je kazao da je zadovoljan radom kluba i humanitarnim treningom, kao i odzivom, fairplayom i jakim prijateljstvima.

"Zahvalan sam osobama koje su nas podržale, to su Nihad Maličbegović i Adnan Smajić, koji su nam osigurali osvježenje, grickalice i ručak, ali mi je ujedno žao što i drugi privredni subjekti i osobe nisu prepoznali bit i značaj ove humanitarne akcije, jer je bilo osoba koje su nas odbile. Zahvale idu i MUP-u ZDK kantona za odličnu saradnju, dolazak na teren i puno razumijevanje u našem radu i aktivnostima. Na kraju, moram naglasiti da je ovo samo početak našeg rada i angažmana u društvu, jer naša želja jeste da društvu pružimo nešto od sebe, da budemo korisni, da širimo pozitivne vibracije, širimo opće ljudske vrijednosti, pozitivizam i moral, da damo mladima pozitivne primjere, a uz to sve da se zabavimo i vodimo zdrav život", kazao je Imširović.

Novac će Sarinoj porodici predati članica Udruženja Hedija Zenica-Zavidovići Paša Husanović-Alihodžić koja je izrazila zadovoljstvo što su zaljubljenici u airsoft prepoznali važnost ove akcije i dali veliki doprinos u liječenju sedmogodišnje Sare.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: