Mladi i talentovani borac
0

FOTO / Ahmed Vila: Zaljubio sam se u borilačke sportove gledajući Cro Copa

Piše: Edin Isanović
Ahmed Vila sa zastavom BiH
Ahmed Vila sa zastavom BiH
Ahmed Vila (17) je, bez dvojbe, jedan od najboljih bh. boraca u brazilskoj jiu-jitsi. Ovom mladom takmičaru mnogi relevantni stručnjaci predviđaju sjajnu karijeru. Vila se ovim sportom počeo baviti prije dvije godine na nagovor trenera Edina Zrne.

"Odlučio sam se za jiu-jitsu kako bih poboljšao svoj znanje na parteru. Moj prvi klub bio je Edson Carvalho Bosnia. Sada treniram u klubu Pretorian", kaže Vila za Klix.ba i dodaje kako je borilačke sportove gledao na TV-u sa ocem, još dok je bio dječak.

"Uživao sam u borbama Cro Copa Mirka Filipovića i zaljubio sam se u ovaj sport. Moji najbolji rezultati su: 1. mjesto na BJJ Eastern European Championship, 1. mjesto na BJJ Zagreb Open, 1.mjesto na BJJ turniru Bosna Open, 2. mjesto na seniorskom prvenstvu ADCC-a, inače najjače grappling organizacije, 1. mjesto na kickboks turniru Sarajevo Open, 1. mjesto na kickboks turniru Trofej grada Sarajeva te 1. mjesto na MMA turniru Zagreb Open", kazao je Vila.

Naglašava da mu je u dosadašnjoj karijeri najviše pomogao trener Edin Zrno.

"Tu su još i mnogobrojne kolege iz kluba koji su tu još od mog djetinjstva. Konstantno mi pružaju podršku. Svakako, imam i veliku pomoć svog oca".

Sagledavajući dosadašnji učinak, ocjene su zaista pozitivne. Ipak, on tvrdi kako će u budućnosti raditi još više kako bi ispravio određene greške.

"Odradit ću što više mečeva kako bih stekao iskustvo koje bi mi pomoglo u profesionalnoj karijeri", zaključio je ovaj talentovani borac.