{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ahmed Vila oduševio na turniru u jiu-jitsi u Velikoj Kladuši

23.10.2012. u 10:46
63
9
Ahmed Vila oduševio na turniru u jiu-jitsi u Velikoj Kladuši
63
Ahmed Vila oduševio na turniru u jiu-jitsi u Velikoj Kladuši
Sa turnira u Velikoj Kladuši
Proteklog vikenda održan je turnir u brazilskoj jiu-jitsi pod nazivom Bosna Open. Organizator je bio BJJ kluba "Anakonda" iz Velike Kladuše. To je bio prvi turnir takve vrste u našoj državi i samim tim spada u veliki događaj. Trener pomenutog kluba iz Velike Kladuše, gdje je i održano ndametanje, Abdumalik Husić i ekipa oko njega potudili su se da budu dobri domaćini i organizatori.
Na turniru su učestvovali BJJ klubovi i takmičari koji vježbaju ovaj sport u Bosni i Hercegovini. U pomoć organizatoru stigli su i klubovi iz Hrvatske - BJJ klubovi Werdum iz Karlovca i BJJ klub iz Čakoveca.

Kao najbolji pokazali su se borci iz sarajevskog kluba Pretorian i njihov "BJJ Fight Team". Osvojili su četiri zlatne medalje u pojedinačnom plasmanu, a u apsolutnoj kategoriji je pobjednički podijum pripao samo njima.

Za prvog borca turnira izabran je Ahmed Vila borac BJJ Fight Teama Pretorian koji je osvojio zlato u svojoj klasi, dok je u apsolutnoj, protiv mnogo starijih i težih boraca, izborio učešće u finalu. Sama činjenica da je Ahmedu Vili tek 16 godina potvrđuje da je izuzetno nadaren borac.

Za njega relevantni stručnjaci u Hrvatskoj tvrde da se radi o najvećem talentu sa ovih prostora.Oduševio je sve prisutne u Velikoj Kladuši. Inače, Vila je učenik Pete sarajevske gimnazije sportskog smjera.

Za kraj treba reći da je Brazilska Jiu Jitsa modifikacija kosen judoa u kojoj su dozvoljene i proširene parterne tehnike koje su u modernom judou eliminisane.

Popularizacija ovog stila borbe doživjela je svoj zenit u Brazilu. Filozofija ovog borilačkog sporta je da manji i fizički slabiji borci uz pomoć ove vještine mogu savladati fzički daleko nadmoćnije suparnike.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: