sport
146

Agencija za antidoping kontrolu BiH akreditovala 25 doping kontrolora

Klix.ba
Agencija za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine je danas na svečanosti u Parlamentarnoj Skupštini Bosne i Hercegovine akreditovala i certificirala 25 doping kontrolora za naredni dvogodišnji period.

Današnja aktivnost predstavlja profesionalan i odgovoran pristup Agencije prema stalnoj edukaciji, certifikaciji i akreditaciji doping kontrolora kako bi mogli u skladu sa najvišim međunarodnim standardom provoditi doping kontrole kako u zemlji tako i na velikim međunarodnim sportskim takmičenjima.

"Mi želimo da blagovremeno stvorimo pretpostavke da naša zemlja ima dovoljno resursa i profesionalno obučenih doping kontrolora za provođenje doping kontrola u zemlji, ali i da se pripremamo za velika takmičenja koja će se organizirati u BiH, zaključno sa EYOF-om.

Ovom prilikom najavio bih da ćemo uskoro i putem ovog portala objaviti javni poziv za obuku doping kontrolora za krv sa namjerom da obučimo 40 doping kontrolora iz Banje Luke, Mostara, Sarajeva i Tuzle, te na taj način najavimo i prve doping kontrole krvi sportista u Bosni i Hercegovini u ovoj godini", izjavio je za Klix.ba Amir Avdagić, pomoćnik direktora Agencije za antidoping kontrolu BiH.