sport
0

Adnan Redžović u pohodu na 13. pobjedu u nizu

Klix.ba
Adnan Ćatić alias Felix Sturm inače bivši WBA šampion srednje kategorije borit će se u subotu 7. decembra sa Darrenom Barkerom za titulu u IBF verziji u Porsche Areni u Štutgartu, a jedan od uvodnih mečeva radit će i naš profesionalni bokser teške kategorije Adnan Redžović.
Redžovićev protivnik će biti Ukrajinac Igor Pylypenko koji ima omjer od 15 mečeva i dva poraza, dok bosanskohercegovački bokser ima 13 mečeva i isto toliko pobjeda. Svoj posljednji meč Redžović je odradio krajem oktobra u svom Sarajevu gdje je slavio protiv Alphoncea Masumbuoko kojeg je pobijedio na bodove jednoglasnom odlukom sudija.

"Jedva čekam da meč počne. Mnogo sam spremniji u odnosu na meč sa Masumbuokom. Ovog puta sam dostigao svoju optimalnu kilažu od 104 kg i jako se dobro osjećam. Dobro sam odradio pripreme sa svojim timom u Sarajevu i mislim da ne bih trebao imati većih problema u ringu sa Pylypenkom", izjavio je Redžović kojeg na proljeće čeka meč za interkontinentalnog prvaka svijeta u teškoj kategoriji.